Niekto ich volá orechové podkovičky, iný zase vanilkové rohlíčky.
Toto je náš starý rodinný recept, na ktorom nie je čo pokaziť. Stačí spracovať pekné lesklé cesto a potom vytvarovať podkovičky a upiecť. Horúce sa potom obaľujú v cukre. Chuť týchto vanilkových rohlíčkov je fantastická, rozplývajú sa na jazyku.

Orechové podkovičky

Z uvedených surovín na doske spracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme do druhého dňa v chladničke oddýchnuť. Druhý deň ho vytiahneme aspoň o hodinu skôr z chladničky, aby zmäklo a vytvarujeme z neho podkovičky.

Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme do ružova.

Ešte teplé ich obalíme v mletom práškovom cukre, do ktorého sme vmiešali aj vanilkový cukor. Tieto podkovičky sú veľmi krehké, preto ich obaľujeme opatrne.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Rutto
~ 10.12.2013 - 13:35
..svata pravda - raz nam ich doma niekto zozral celu krabicu :) a mama musela 2 dni pred stedrym vecerom dopekat novu varku :)
Zobraziť profil Táňa
~ 10.12.2013 - 14:52
Kto to asi bol? Mohla by som hádať len raz :-)
Zobraziť profil Jana Gašparíková
~ 12.12.2013 - 15:07
môžem dať namiesto masla do cesta iný tuk, napr. heru alebo palmarín? zmeni sa tým chuť cesta? Ďakujem...
Zobraziť profil Táňa
~ 12.12.2013 - 17:30
Ja používam maslo, ale môžeš dať aj heru, alebo palmarín... nič tým nepokazíš.
Zobraziť profil Angie
~ 21.12.2013 - 10:00
Dnes som upiekla tieto podkovičky a sú vynikajúce len teraz sa modlím nech mi do Vianoc aspoň zopár kúskov zostane:-) :-) :-) . Pokúsim sa sem vložiť aj foto dúfam,že sa mi to podarí ak nie tak nevadí podkovičky sú aj tak výborné.
Zobraziť profil Táňa
~ 21.12.2013 - 13:31
Máš ich krásne, dobrú chuť :-)
Zobraziť profil svetlany40
~ 04.12.2015 - 21:40
V kuchyni nadherne rozvoniava vanilka..... Rohlicky hned po vytiahnuti z rury boli velmi krehke , preto som po zlomeni jedneho rohlicka zvolila metodu posypania priamo na plechu a nasledne po vychladnuti som ich naaranzovala na tacku - potom sa mi uz nezlomil ani jeden . A ten zlomeny som si dopriala ku kavicke , ako sladku odmenu ☕️😀... veru dala by som si este jeden juuuuj
Zobraziť profil Táňa
~ 09.12.2015 - 18:13
Si sikovna, len bacha na líniu 😃
Zobraziť profil svetlany40
~ 10.12.2015 - 02:25
No , ved to ...... Ale staviam sa k sladkostiam zodpovedne a naozaj len jeden kusok denne ku kavicke - taka mila siesta . Preto napecene zamrazujem , kedze ani manzela nimi nechem precpavat , aby sa mi nezvacsil 😄Vona vanilky , skorice , anizu ...mi navodzuje caro Vianoc, tak peciem ako das . Prave tu na stranke snorim , do coho sa pustiiiim najblizsie 😄😊
Zobraziť profil Táňa
~ 10.12.2015 - 17:57
Ja som včera piekla orechové podkovičky - vanilkové rohlíčky a hneď prvý plech som spálila... zabudla som že pečiem :-) tak som to nechala, cesto vložila do chladničky a upiekla dnes. Deň blbec :-)
Zobraziť profil svetlany40
~ 12.12.2015 - 01:10
hi hi hi , to je tak , ked my zeny myslime na viac veci sucasne 😀 Tak napriklad ja dnes , ked som sa kochala krasou slnkom zaliateho horizontu a zrazu oriem ten cerstvo umelovytvoreny sneh nosikom . Zabudla som sa ...... ze lyzujem 😀😀
Zobraziť profil hopajda
~ 19.12.2016 - 20:46
Najlepšie vanilkové rožky - orechové podkovičky!!! A pri obaľovaní sa ich zlomilo len tak akurát, aby bolo na ochutnanie.
Zobraziť profil emko
~ 20.12.2016 - 17:53
Tak to je paráda :)
Zobraziť profil ogeletka
~ 07.12.2018 - 15:28
vanilkové rožky aj tento rok úplne úžasné. Ale prosím o radu. Každý rok urobím medvedie labky,po upečení sú mäkkučké,ale ked vychladnú stvrdnú. Čo robiť,aby boli mäkké??
Zobraziť profil Táňa
~ 17.12.2018 - 11:07
Daj ich do dózy alebo do krabice vystlanej alobalom a pridaj tam rozkrojené jablko. Mali by zmäknúť.