Orechové podkovičky

Niekto ich volá orechové podkovičky, iný zase vanilkové rohlíčky.
Toto je náš starý rodinný recept, na ktorom nie je čo pokaziť. Stačí spracovať pekné lesklé cesto a potom vytvarovať podkovičky a upiecť. Horúce sa potom obaľujú v cukre. Chuť týchto vanilkových rohlíčkov je fantastická, rozplývajú sa na jazyku.
320 |
g | múka hladká |
160 |
g | orechy vlašské |
240 |
g | maslo |
80 |
g | cukor mletý (práškový) |
2 |
ks | vaječný žĺtok |
Z uvedených surovín na doske spracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme do druhého dňa v chladničke oddýchnuť. Druhý deň ho vytiahneme aspoň o hodinu skôr z chladničky, aby zmäklo a vytvarujeme z neho podkovičky.
Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme do ružova.
Ešte teplé ich obalíme v mletom práškovom cukre, do ktorého sme vmiešali aj vanilkový cukor. Tieto podkovičky sú veľmi krehké, preto ich obaľujeme opatrne.
Komentáre
Rutto
10.12.2013 - 13:35
Táňa
10.12.2013 - 14:52
Jana Gašparíková
12.12.2013 - 15:07
Táňa
12.12.2013 - 17:30
Angie
21.12.2013 - 10:00
Táňa
21.12.2013 - 13:31
svetlany40
04.12.2015 - 21:40
Táňa
09.12.2015 - 18:13
svetlany40
10.12.2015 - 02:25
Táňa
10.12.2015 - 17:57
svetlany40
12.12.2015 - 01:10
hopajda
19.12.2016 - 20:46
emko
20.12.2016 - 17:53
ogeletka
07.12.2018 - 15:28
Táňa
17.12.2018 - 11:07
zuzi22
23.12.2020 - 11:18