Že hranolky sa nerobia len zo zemiakov je už známe. Nedávno som skúsila hranolky z veľkej bielej reďkovky. Táto reďkovka je veľmi chutná za studena, ale aj v teplej kuchyni. Reďkovka má tvar mrkvy a tá moja vážila vyše kila.
Recept je veľmi jednoduchý, korenie môžete použiť svoje obľúbené a hranolky môžete podávať ako prílohu k jedlu, alebo ako hlavný chod s rôznymi omáčkami.
Hranolky z reďkovky, podobne ako zo zeleru sú neodolateľné. Neľutujem, že som ich skúsila a tie zemiakové mi už zrejme chýbať nebudú.

Hranolky z bielej reďkovky

Suroviny

Veľkú bielu reďkovku škrabkou očistíme a do misy nakrájame hranolky.

Predohrejeme rúru na 250 stupňov, na hranolky dáme olivový olej, mleté chilli, alebo obľúbené sušené bylinky. Chilli môžete vymeniť napr. za mletú papriku, alebo korenie na hranolky. Hranolky premiešame, nesolíme! a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech vložíme do rúry a pečieme dokým nezozlátnu. Počas pečenia asi po 15 minútach hranolky podberačkou zľahka premiešame. Upečené ihneď podávame. Až vtedy jemne posolíme. Hranolky nie sú chrumkavé ako zemiakové. Sú mäkké a ich chuť je skutočne výborná.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa