Nátierku - pomazánku z rýb pozná skoro každý. Často robievam zo sardiniek, alebo z údenej makrely. Dnes som pripravila nátierku z ruskej údenej makrely. Rozdiel medzi klasickou a touto ruskou makrelou je ten, že naša (akú roky poznáme, klasický údenáč) je údená za tepla a ruská je údená studeným dymom. Čiže aj mäso má celkom inú chuť a vôňu.

Nátierka z údenej makrely

Suroviny

Z makrely vyberieme kúsky mäsa a odstránime prebytočné kosti. Mäso rozmixujeme spolu so zmäknutým maslom a lyžicou horčice.

Podľa chuti pridáme citrónovú šťavu. Očistenú cibuľu nasekáme celkom na jemno a zľahka primiešame do vymixovanej nátierky. Soliť netreba, lebo táto makrela je slaná dosť.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil kimlo
~ 12.04.2014 - 18:32

Práve ju robím...

Zobraziť profil Táňa
~ 12.04.2014 - 21:12

...a ja som urobila pre teba tie zemiaky, zajtra budú vonku :-)

Zobraziť profil kimlo
~ 14.04.2014 - 07:41

Je výborná, doporučujem!

Zobraziť profil bobka07
~ 22.04.2014 - 16:55

Nie je tam vela masla? Co tak cast nahradit niecim inym.
Verim, ze s maslom je to mnamka, ale co tie kalorie?

Zobraziť profil xado
~ 20.04.2014 - 11:29

Osobne by som rozhodne maslo nenahrádzal. Akákoľvek náhrada masla mi príde ako väčšie zlo. A v konečnom dôsledku, je to nátierka... netreba ju zjesť celú na jedno posedenie. Tak ako človek nenamaže na chleba celé maslo .)

Zobraziť profil emko
~ 24.04.2014 - 09:38

a cim by si to maslo nahradila?