Stehná z domáceho králika upečené pod slaninou sú šťavnaté. A presne takto piekla králiky moja babka :)

Králik na slanine

Stehná z králika umyjeme, jemne nasolíme a necháme chvíľku odležať. Pridáme divoké korenie: bobkový list, borievku a nové korenie.

Medzitým nakrájame oravskú slaninu na tenké plátky a následne na rezančeky. Cesnak s cibuľou nakrájame na plátky. Očistenú mrkvu na tenké kolieska a čerstvú papriku na pásiky. Všetko v miske premiešame a pokryjeme králičie stehná.

Podlejeme asi pol deci vodou. Zakryjeme alobalom. Pečieme asi dve hodiny na 180 stupňov.

Upečeného králika prelejeme šťavou s kúskami pečenej slaniny a zeleniny. Podávame s varenými zemiakmi.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa