V tomto zákusku sa výborne dopĺňa chuť orechového cesta s kakaovým žĺtkovým krémom. Je sýty a nedá sa ho veľa zjesť. Ale jeden kúsok ku kávičke líniu nepokazí :)

Orechový zákusok bez múky

V miske vyšľaháme bielky so štipkou soli a postupne pridávame cukor. Šľaháme, kým nám nevznikne tuhý sneh, do ktorého už bez mixéra, len stierkou vmiešame pomleté vlašské orechy.

Na plech položíme papier, ktorý potrieme maslom a hmotu priložíme.

Je v podstate jedno aký veľký plech použijeme. Ja som použila klasický 32x40 cm. Hmotu rozotrieme po papieri, nie celkom k okrajom.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180 stupňov 20-25 minút, kým nezozlátne. Vychladnuté cesto prekrojíme na tri časti nožíkom a nožnicami rozstrihneme, oddelíme od seba.

V miske nad parou vyšľaháme cukor, žĺtky a kakao do peny, ktorú necháme vychladnúť.

Do vychladnutého krému všľaháme maslo.

Polovicu krému dáme do cukrárskeho vrecúška a druhou polovicou natrieme dva upečené kusy korpusu.

Korpusy zlepíme a papier stiahneme. Ide to ľahko.

Na vrchnú časť korpusu nastriekame po bokoch druhú polovicu krému. Ale nemusíte. Môžete tiež len potrieť a cik-cak vidličkou narobiť vlnky. Zákusok dáme do chladničky stuhnúť a potom nakrájame.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa