Kupovala som na trhu niečo k obedu a pán predavač pri rybách bol tak sympaticky poctivo ukecaný, že som sa ho rovno spýtala, aká ryba je najlepšia pre malé deti. Odporúčil mi hejka a z neho buď vývar, alebo ho urobiť na pare, alebo len rýchlo na panvičke. Skúsila som teda to posledné. K rybke pekne čerstvý listový špenát orestovať a zdravo sme si pochutili celá rodina.

Hejk so špenátom

Suroviny

 

Hejk:

1

ks hejk

1

PL olej olivový
štipka soľ
štipka korenie čierne mleté

Špenát:

500

g špenát listový

2

strúčiky cesnak

1

KL koriander

2

PL olej kokosový

podľa chuti

soľ
štipka chilli mleté

Rybku ak kúpite celú, treba jej urezať hlavu, narezať bruško a vybrať vnútro a predovšetkým čiernu blanu. Hlavné kosti sa dajú vybrať pomerne ľahko vcelku, nožíkom si môžete pomôcť a hejka nafiletovať. Posoliť, okoreniť a na panvičke pár minút orestovať.

Špenátové listy nakrájame, cesnak rozpučíme plochou stranou noža a koriander rozdrvíme v mažiari. Vo woku rozpálime olej, pridáme koriander a cesnak a za pár sekúnd aj špenát. Restujeme prudko za stáleho miešania pár minút. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa