Hejk so špenátom

emko ~ 5. jún 2013 - 7:07

Kupovala som na trhu niečo k obedu a pán predavač pri rybách bol tak sympaticky poctivo ukecaný, že som sa ho rovno spýtala, aká ryba je najlepšia pre malé deti. Odporúčil mi hejka a z neho buď vývar, alebo ho urobiť na pare, alebo len rýchlo na panvičke. Skúsila som teda to posledné. K rybke pekne čerstvý listový špenát orestovať a zdravo sme si pochutili celá rodina.

Suroviny
Hejk:
 
 
1
ks
 
štipka
Špenát:
 
 
2
strúčiky
1
KL
podľa chuti
 
 
štipka

Rybku ak kúpite celú, treba jej urezať hlavu, narezať bruško a vybrať vnútro a predovšetkým čiernu blanu. Hlavné kosti sa dajú vybrať pomerne ľahko vcelku, nožíkom si môžete pomôcť a hejka nafiletovať. Posoliť, okoreniť a na panvičke pár minút orestovať.

Špenátové listy nakrájame, cesnak rozpučíme plochou stranou noža a koriander rozdrvíme v mažiari. Vo woku rozpálime olej, pridáme koriander a cesnak a za pár sekúnd aj špenát. Restujeme prudko za stáleho miešania pár minút. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj