Punčová je proste punčová a v našej mrazničke má zmrzlina v lete vždy svoje miesto.

Táto zmrzlina je krémová, smotanová, bez kúskov ľadu, dobre sa naberá a nie je príliš tvrdá.

Punčová zmrzlina

Najskôr oddelíme bielky od žĺtkov a bielky vyšľaháme tak, že postupne po lyžici pridávame cukor. Samozrejme, vajíčka musia byť čerstvé! Pokračujeme v šľahaní a postupne do tuhého snehu prišľaháme žĺtky jeden po druhom. Pridáme lyžicu jahodového džemu, alebo dve lyžice jahodovej drene. V druhej miske vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom, ale nie celkom do tuha. Nepridávame žiaden stužovač. Šľahačka by mala byť jemne krémová, aby sa zmrzlina dala spojiť.

Do šľahačkovo - vaječnej hmoty pridáme marhuľový džem. Nakoniec prídu na rad hrozienka, ktoré je dobré namočiť na pár hodín do punčového sirupu. Ak ho nemáme, stačí rum s iným sirupom, napr. malinovým. Punčový sirup si môžeme doma vyrobiť, ak máme sirup Expreso tea a pridáme doňho šťavu z pomaranča, alebo punčovú esenciu. Hrozienka vmiešame aj so sirupom do zmrzliny, prelejeme do dózy, uzatvoríme a dáme zamraziť.

Asi po troch hodinách je dobré dózu z mrazničky vybrať, zmrzlinu zľahka premiešať a vložiť naspäť do mrazničky.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil veronika353
~ 22.06.2014 - 21:39

Punčovou mám nejraděj,vyzkouším tu tvoji:-)))