Celkom jednoduchý ľahký bezmäsitý obed, alebo večera.
Pečené predvarené zemiaky len s trochou olivového oleja a bylinkovou soľou, jedna čerstvá brokolica a mozzarella.

Inšpirácia na super jedlo pre 4 osoby.

Pečené zemiaky s brokolicou a mozarellou

Menšie zemiaky uvaríme v šupkách v posolenej vode. Na pekáčik rozložíme na papier horúce zemiaky a päsťou ich popučíme. Málinko ich pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 250 stupňov upiecť do zlatova. Ja som ich ešte jemne posypala bylinkovou morskou soľou, ale stačí obyčajná.

Než sa zemiaky upečú, očistíme brokolicu, rozdelíme ju na ružičky a krátko (asi 5 minút) ich obvaríme vo vriacej vode a sitkom vyberieme. Ružičky brokolice vložíme medzi zemiaky a prikryjeme plátkami mozzarelly. Brokolicu dávame preto neskôr, aby bola len zapečená pod mozzarellou a ostala chrumkavá.

Vložíme nazad do rúry a zapečieme podľa chuti.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa