Buchty s tvarohom, alebo tvarohové buchty. Tvarohové buchty sú najchutnejším, najvďačnejším a najzamilovanejším zákuskom z kuchyne našich starých mám.

Tvarohové buchty

Suroviny

 

Cesto:

250

g múka hladká

250

g múka polohrubá

250

ml mlieko

100

ml olej

50

g cukor krupica

2

ks vajce

20

g droždie čerstvé
štipka soľ

1

KL šťava citrónová

1/2

ks cukor vanilkový

2

PL rum

z 1/2

ks kôra citrónová

Plnka:

500

g tvaroh

1

ks vajce

z 1/2

ks kôra citrónová

1

PL krupica detská

1

PL cukor mletý (práškový)

50

g hrozienka

Najprv si urobíme kvások z vlažného mlieka, krupicového cukru a droždia. Do misky preosejeme múky, pridáme soľ a premiešame. Vyhĺbime jamku, vlejeme vlažný kvások a ostatné suroviny. Premiešame, necháme cca 10 minút odstáť a potom už ľahko vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste zakryté utierkou.

Medzitým pripravíme tvarohovú plnku vymiešaním všetkých surovín uvedených v rozpise na plnku.

Vykysnuté cesto vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske, pokrájame na menšie kúsky a naplníme pripravenou plnkou. Naplnené buchty poukladáme na vymastený pekáč, pierkom potrieme olejom a necháme podkysnúť. Nakysnuté buchty vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi pol hodiny do zlatista.
Postup som nefotila, ten mám už pri viacerých receptoch, napríklad tuto.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa