Keď máme čerstvé oškvarky, musí byť okrem pagáčikov aj pomazánka na chlebík. Ja ju robím len jednoduchú, takú ako robievala naša mama, keď sme boli deti.

Oškvarková pomazánka

Oškvarky zomelieme, pridáme horčicu, na jemno nasekanú cibuľu a vymiešame.

Pridáme na jemno nastrúhané vajcia, uvarené na tvrdo a podľa chuti okoreníme a osolíme.

To je všetko... už len peceň čerstvého chleba :)

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Klaudia968
~ 28.05.2014 - 21:14

Mňááám, moja mama ju tiež robila presne takto, samozrejme pokračujem v tradícii. Keď je niečo dobré načo to meniť, aj keď je pravda, že som ju dlho nerobila. Ďakujem za pripomenutie.

Zobraziť profil veronikaxxx
~ 30.06.2015 - 11:51

Boože!
je síce leto a takéto ťažké by sa nemalo......... ale idem robiť na oslavu škvarkovníky, takže asi sa pri tom aj pomazánka urobí!!! Tánička, ty robíš presne takú, ako kedysi moja mama!........ totiž nemám rada škvarkovú, do ktorej sa dáva aj paradajka a paprika - príde mi potom taká "lečová"... ale táto tvoja je tá pravá! aj oškvarkové pagáčiky!
inak, máš tu veľa klasických "mamovských" a "babičkovských" receptov..... viaceré poznám z dávnych čias, len "recept sa niekam podel"...........
chválim! :-)

Zobraziť profil ZuzkaZuzička
~ 10.01.2016 - 08:55

Včera som robila...mňam!