Osviežujúca malá jahodová torta spestrila náš sviatočný stôl.
Recept je jednoduchý, zvládne ho aj začiatočník.

Piekla som vo forme s priemerom 24 cm.

Jahodová torta

Suroviny

 

Korpus:

3

ks vajce

3

PL cukor kryštál

4

PL múka polohrubá
štipka kypriaci prášok

2

PL olej

Ostatné:

500

g jahody čerstvé

2

ks želé jahodové

120

g džem marhuľový

Korpus pripravíme tak, že v miske vyšľaháme bielky s cukrom do hustej peny. Pridáme žĺtky a len krátko prišľaháme. Pridáme olej, prešľaháme. Prisypeme múku a štipku kypriaceho prášku a tiež len krátko prešľaháme.

Cesto preložíme do formy, uhladíme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 15 minút. Medzitým uvaríme červené želé na polevu. Postupujeme podľa návodu, dva kusy by mali byť na pol litra vody. Upečený korpus necháme vychladnúť, prekrojíme ho na polovicu a spodnú časť natrieme džemom.

Priklopíme vrchnou časťou a tú tiež natrieme džemom. Na vrch poukladáme polovice čerstvých jahôd, ukladáme od stredu dokola až k okrajom, rezom nadol.

Vrch torty polejeme ešte teplou červenou polevou a necháme stuhnúť asi hodinu. Nakrájame a podávame.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa