Klasika - srbské rebierko Naša babka ho pripravovala nielen v lete z čerstvej zeleniny, ale aj v zime s jej výborným zaváraným lečom. Je to jednoduché chutné jedlo, ktoré sa podáva väčšinou s ryžou. Nezahusťuje sa múkou, zahustí ho použitá zelenina.

Srbské rebierko

Bravčové karé môžete použiť aj s kosťou. Plátky mäsa jemne naklepeme a osolíme. Opečieme na oleji z jednej strany.

Obrátime a opečieme z druhej strany.

Odložíme ich bokom a na výpeku opečieme nakrájanú cibuľu, papriku a paradajky. Pridáme troška pretlaku a všetko spolu krátko orestujeme.

Mäso vložíme nazad do hrnca, podlejeme časťou vývaru, zakryjeme a za občasného podlievania dusíme do mäkka.

Srbské rebierko podávame s ryžou.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil serpico
~ 26.02.2014 - 19:00
HOTOVO ! ...je to vynikajúca PAPA !!! synátor prišiel zo školy, hladný ako vlk (manželka vraj, aby sa to zjedlo, toľko toho je)a len sa tak "iskrilo"...a to nie je všetko...robil som aj kakaové trúbeľky, tak šľahačka...trošku ovocia a na vrch čoko tekavé...keď má rozchňapnúť človeka, nech sa tak udeje...a na úplný záver, beleše poslala kámoška, aj to sa patrí okoštovť...a aj špaldové oblátky s orechami a makom som..no nedaj košta ...uf, to je záber preveliký...či ?