pretlak paradajkový - rajčinový

Paprikáš sa pripravuje z teľacieho, bravčového, králičieho alebo kuracieho mäsa. Rozdiel medzi perkeltom (pörköltom) a paprikášom je ten…

Tento fazuľový guláš s mletým hovädzím mäsom je výborný. Zvlášť vtedy, keď sa zíde početná spoločnosť. Je to rýchlovka, ale dobré je,…

Plnenú papriku sa oplatí robiť v lete, keď sú na trhu naše voňavé papriky. Tie dodajú paradajkovej omáčke tú správnu chuť a vôňu. Zo…

Výborná a hustá paradajková polievka :)
Nečakajte ale žiadny moderný nádych talianskej a inej svetovej kuchyne. Táto paradajková…

Pečené rebierka je najlepšie grilovať vonku, ale môžeme ich kľudne pripraviť aj doma v rúre. Naložené ich môžeme mať v chladničke pár…

Ragú je pokrm zo šťavnatého mäsa, ktoré sa veľmi pomaly a dlho dusí so zeleninou a bylinkami, čím dosiahneme úžasnú, intenzívnu omáčku…

Mäsko, fazule a chilli... hlavne nech to dobre páli :)

Nie, toto nie je moderné jedlo z mexickej kuchyne, ale klasická slovenská či česká hotovka, ktorá sa pomaly vytráca z našich jedálnych…

Holúbky sú známe pod rôznymi názvami a v rôznom prevedení nielen v slovenských regiónoch, ale aj v severných a južných okolitých…

Stroganov je populárny, pôvodom ruský pokrm, pripravený z kvalitného hovädzieho mäsa s omáčkou z uhoriek, húb a cibule. Pôvodne sa mäso…

Segedínsky guláš je výborné jedlo pôvodom z Maďarska. V receptoch sa používa väčšinou bravčové pliecko, ale môžete použiť aj pekne…

Táto dusená hovädzinka na víne sa podáva s čerstvou cestovinou, posypaná strúhaným syrom. Je to naozaj lahôdka, prevoňaná čerstvými…

Naša babka varila toto jedlo fantasticky. U nás na Záhorí je to zelé, inde na Slovensku kapusta. Moja maminka ho vraj prvýkrát jedla,…

Ako deti sme milovali špagety "načerveno". Mama nám ich robila z vojenských konzerv, ktoré nosil otec zo služby. Nabrali sme vždy plné…

Tieto vari najznámejšie talianske cestoviny si získali svojich milovníkov po celom svete. Existuje tiež veľa variácií na ich prípravu.…

Netuším, aký je originál recept, pretože v Grécku je to s musakou tak, ako u nás s kapustnicou. Iný kraj, iná rodina, iný recept.

Áno, dá sa kúpiť v obchodoch hotová. Ale prečo si ju nepripraviť pred grilovačkou doma, keď je to tak jednoduché? Odkedy mám tento…

Morčacie mäso je dosť málo využívané v našej kuchyni, ale taký fajnový guláš v vykosteného morčacieho stehna nemá chybu. Nepodávame ho s…

Najskôr to bol len zažltnutý kúsok novinového výstrižku, založeného v starej knihe z antikvariátu. Aj keď táto "Učebnice vaření" vydaná…

Klasika - srbské rebierko Naša babka ho pripravovala nielen v lete z čerstvej zeleniny, ale aj v zime s jej výborným zaváraným lečom. Je…