Holúbky - plnené kapustné listy

Holúbky sú známe pod rôznymi názvami a v rôznom prevedení nielen v slovenských regiónoch, ale aj v severných a južných okolitých krajinách. Toto je spôsob, ako holúbky - plnené kapustné listy, pripravovala moja mamka. Holúbky sa u nás podávali s varenými zemiakmi a maminka ho varila v tom najväčšom hrnci, aký sme doma mali.
1 |
ks | kapusta hlávková |
1000 |
g | bravčové mäso mleté |
150 |
g | cibuľa |
50 |
g | slanina údená |
4 |
strúčiky | cesnak |
2 |
ks | vajce |
100 |
g | pretlak paradajkový - rajčinový |
1 |
hrnček | ryža varená |
korenie čierne mleté | ||
paprika mletá sladká | ||
soľ |
Na kapuste odkrojíme spodnú časť a celú hlávku ponoríme do hrnca s vriacou vodou. Necháme povariť, aby listy zmäkli. Povarenú kapustu vyberieme a oberieme z nej vrchné listy, ktoré použijeme na balenie. Zbytok kapusty necháme vychladnúť a odložíme do chladu na iné použitie. Tých listov treba asi len 12.
Komentáre
Babetta
24.09.2013 - 10:49
kvetinka
13.07.2017 - 18:59
emko
14.07.2017 - 17:54