slanina údená

Jednoduché, rýchle, chutné. Ešte k tomu aj lacné :) Keď kuraciu pečeň na tento spôsob ochutnáte, už…

Bryndzové halušky v našej rodine všetci milujeme a máme ich na stole minimálne raz za mesiac. Samozrejme najlepšie bryndzové halušky sú…

Fenomén českej kuchyne vždy bola, je a bude sviečková na smotane. Príprava tejto delikatesy však vyžaduje trpezlivosť a lásku k vareniu…

Fenomén českej kuchyne vždy bola, je a bude sviečková na smotane. Príprava tejto delikatesy však vyžaduje trpezlivosť a lásku k vareniu…

Živánska sa dá robiť z mäsa bravčového, ale aj kuracieho. Skúste ale radšej vykostené stehenné kuracie plátky, lebo sú šťavnatejšie ako…

Guláš z jeleňa je lahôdka a nevarí sa len tak každý deň. Varenie jelenieho gulášu je pre česť, pretože si zaslúži špeciálnu úpravu.…

Toto je recept 3 v 1. Králika v čiernej omáčke, zemiakové knedlíčky a perník na strúhanie. Klasický recept staročeskej kuchyne, ktorá je…

Toto je recept 3 v 1. Králika v čiernej omáčke, zemiakové knedlíčky a perník na strúhanie. Klasický recept staročeskej kuchyne, ktorá je…

Jednoduchý recept a zdanlivo jednoduché jedlo. Ale keď je na stole, tak sa ho nevieme dojesť a chutí všetkým do radu :)

Pamätám…

Keď sedliacka, tak poriadny tristo gramový flák mäsa, kopa šťavnatej cibule a pečeného cesnaku, slanina a klobása. To všetko zaliate…

Ravioli sú talianske plnené cestoviny, veľmi známe, a urobiť ich doma podľa svojej chuti nie je až taký problém. Ja som dnes skúsila…

Holúbky sú známe pod rôznymi názvami a v rôznom prevedení nielen v slovenských regiónoch, ale aj v severných a južných okolitých…

Zdanlivo jednoduché, obyčajné jedlo, ale s kvalitnými surovinami a správnou technikou vykúzlite neskutočný zážitok. Verzií na špagety…

Rýchla syrová polievka so slaninkou a jarnou cibuľkou. Polievka je krémová, jemná a má výraznú syrovú chuť. S krajcom chleba budete…

Tento recept je zjednodušenou verziou originálu. Bravčové stehno by sa malo prešpikovať mrkvou, údeninou a sterilizovanou uhorkou. Nie…

Názov nechám pôvodný, lebo sa mi páči a pripomenie mi legendárnu českú filmovú klasiku…

Overená klasika. Hovädzia znojemská je vlastne dusené hovädzie mäso na slanine a cibuli s kyslými uhorkami. Podáva sa väčšinou s ryžou,…

Hovädzie závitky plnené údeninou, vajíčkom, uhorkou a cibuľou, dusené na cibuľovo-slaninovom základe, podávané s ryžou. Jednoducho jedlo…

Sekaná sviečková je klasickým hotovkovým jedlom, ktoré sa objavilo v kuchárkach ešte niekedy v päťdesiatych rokoch minulého storočia. V…

Tieto vari najznámejšie talianske cestoviny si získali svojich milovníkov po celom svete. Existuje tiež veľa variácií na ich prípravu.…