Sedliacka krkovička

emko ~ 5. máj 2024 - 5:27

Keď sedliacka, tak poriadny tristo gramový flák mäsa, kopa šťavnatej cibule a pečeného cesnaku, slanina a klobása. To všetko zaliate pivom a pomaly pečené. Stačí všetko naložiť do pekáča a ostatné už sa urobí samo. Cibuľka skaramelizuje, krkovička bude mäkká a šťavnatá a ten výpek! Prílohu môžete zvoliť zemiaky na cibuľke s čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť :)

Suroviny

U mäsiara si dáme odrezať štyri veľké hrubé pláty krkovičky s kosťou, ktoré doma umyjeme a jemne nasolíme.

Mäso potrieme horčicou a poukladáme naň plátky slaniny a klobásy. Klobásu som použila extra pikantnú, takže netreba už žiadne korenie.

Mäso pokryjeme vrstvou na hrubšie plátky pokrájanej cibule. Z hlávky cesnaku odkrojíme vrch a celé hlávky poukladáme k mäsu. Všetko zalejeme pivom, zakryjeme alobalom a dáme piecť na 150 stupňov asi hodinu.

Po hodine dáme alobal preč, teplotu zvýšime na 190 stupňov a dopečieme, kým sa prebytočná tekutina neodparí. Cibuľa s cesnakom krásne skaramelizujú, výpek sa zredukuje a mäso sa bude rozplývať na jazyku.

Prílohu môžete zvoliť zemiaky na cibuľke s čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť :-)

Komentáre

nyja ~ 4. september 2014 - 13:26

U nás je krkovička asi najčastejším druhom mäsa vďaka mužovi. Má ju najradšej a keď natrafí na peknú, nikdy neodolá.Neviem, čo to má za úchylku.
Táto tvoja krkovička úplne spieva. Musím ju skúsiť. Ja dávam väčšinou piecť zprudka a až potom znižujem teplotu. Toto je obrátene, tak som zvedavá. Vyzerá mňamkovo, šťastie, že som najedená :-D :-D
Pozdravujem ťa :-)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj