Keď sedliacka, tak poriadny tristo gramový flák mäsa, kopa šťavnatej cibule a pečeného cesnaku, slanina a klobása. To všetko zaliate pivom a pomaly pečené.

Sedliacka krkovička

Suroviny

U mäsiara si dáme odrezať štyri veľké hrubé pláty krkovičky s kosťou, ktoré doma umyjeme a jemne nasolíme.

Mäso potrieme horčicou a poukladáme naň plátky slaniny a klobásy. Klobásu som použila extra pikantnú, takže netreba už žiadne korenie.

Mäso pokryjeme vrstvou na hrubšie plátky pokrájanej cibule. Z hlávky cesnaku odkrojíme vrch a celé hlávky poukladáme k mäsu. Všetko zalejeme pivom, zakryjeme alobalom a dáme piecť na 150 stupňov asi hodinu.

Po hodine dáme alobal preč, teplotu zvýšime na 190 stupňov a dopečieme, pokým sa prebytočná tekutina neodparí. Cibuľa s cesnakom krásne skaramelizujú, výpek sa zredukuje a mäso sa bude rozplývať na jazyku.

Prílohu som volila zemiaky na cibuľke s čerstvou petržlenovou vňaťou. Už mi zostáva len vám zaželať dobrú chuť :-)

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil nyja
~ 04.09.2014 - 11:26

U nás je krkovička asi najčastejším druhom mäsa vďaka mužovi. Má ju najradšej a keď natrafí na peknú, nikdy neodolá.Neviem, čo to má za úchylku.
Táto tvoja krkovička úplne spieva. Musím ju skúsiť. Ja dávam väčšinou piecť zprudka a až potom znižujem teplotu. Toto je obrátene, tak som zvedavá. Vyzerá mňamkovo, šťastie, že som najedená :-D :-D
Pozdravujem ťa :-)

Zobraziť profil Táňa
~ 04.09.2014 - 16:21

Náhodou krkovičkovo úchylných je nás viac. Tiež zvyknem najprv mäso opiecť. Ale toto je niečo iné, mäso sa najprv dusí, potom pečie a nakoniec sa rozplýva na jazyku. Vyskúšaj, určite si ho zamiluješ. Tiež ťa zdravím, aj manžela :-)