Pre mňa bufeťáka je kebab v pite veľkým lákadlom a veru málokedy odolám. Tak prečo ho neskúsiť urobiť doma aj s tými plackami?

Nie je tajomstvo, že do mnohých predajných stánkov (česť výnimkám) sa kebaby dovážajú ako mrazený polotovar, len ho rozmrazia, na ražni opečú a servírujú. Kebaby sa hodiny vrtia na otočnom grile a následne orezávajú.
Ja som ho pripravila jednoducho v rúre a nemal chybu.

Kurací kebab v pita placke

Suroviny

 

Pita:

500

g múka hladká

300

ml voda

1

KL soľ

2

PL olej

1

KL cukor

20

g droždie čerstvé

Kebab:

1000

g kuracie mäso

5

g čubrica

20

g korenie na gyros

2

PL olej

2

strúčiky cesnak

Z uvedených surovín vypracujeme kysnuté cesto tak, že do misky dáme múku, vlažnú vodu, rozmrvíme droždie a pridáme ostatné suroviny. Pomocou mixéra s hákmi vymiesime cesto. Použiť môžeme samozrejme aj pekárničku. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 8-10 ks, vypracujeme bochníčky a necháme ešte krátko podkysnúť. Bochníčky potom dlaňou sploštíme a na pomúčenej doske vyvaľáme placky.

Rúru rozohrejeme na najvyššiu teplotu, vložíme do nej suchý plech a keď je horúci, opatrne ho chňapkami vyberieme, hodíme naň placky a ihneď vložíme nazad do rúry. Nikam neodchádzame, pretože je to raz-dva. Cez okienko rúry sledujeme, ako sa placky nafúknu, rúru nachytro otvoríme, kliešťami placky otočíme odspodu nahor a dopečieme. Takto upečieme všetky placky. Po upečení ich ešte teplé pozdĺžne rozkrojíme. Vyfučí prebytočný vzduch, vznikne nám kapsa, pripravená na plnenie. Pita chleby poukladáme na seba, zabalíme do plátenej utierky a tú vložíme do sáčku. Placky vydržia takto mäkké aj týždeň. Pri ohrievaní je dobré ich jemne pokropiť teplou vodou.

Na kebab som použila vykostené kuracie stehná bez kože. Mäso premiešame s olejom, ochutíme korením na gyros, ktoré je už slané, preto soľ nedávam. Pridáme ešte čubricu a troška cesnaku. Premiešame, málinko podlejeme vodou a na 180 stupňov upečieme odokryté do chrumkava. Po upečení mäso nakrájame na tenké kebabovské plátky.

Pita placky naplníme mäsom, pridáme čerstvú zeleninu a môžeme preliať dresingom. Ja som urobila cesnakový z kyslej smotany + majonéza. Alebo môžeme kebab podávať s Coleslaw šalátom

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil remperitka
~ 26.08.2014 - 15:44

joj mi slinky tecu , toto musim urobit :) uz keby fungovali tlaciarne tak, ze si dam vytlacit tento recept a z tlaciarne mi vyjde hotovy kebab to by bola parada :)

Zobraziť profil Táňa
~ 26.08.2014 - 15:56

Tiež by som takú novinku uvítala :-)

Zobraziť profil Janaja
~ 27.08.2014 - 22:13

Tánička, prvý pokus o pita placky sa celkom podaril.Boli zjedené skor,než som ich stihla všetky upiecť :D Cestíčko je úžasné a výborne sa s nim pracuje, ďakujem ;)

Zobraziť profil Táňa
~ 27.08.2014 - 22:29

Janka ďakujem za ďalšiu fotku, som rada, že sa ti vydarili :-)

Zobraziť profil Alča
~ 03.08.2016 - 11:39

Teda, pani Táňo děláte mi chutě, hned jak přijdou vnoučata na prázdnimy vyzkouším a potom se ozvu. Nedávno jsem dělala zemiakové pagáče, tak ty jsou doopravdy vynikající,jak jsme jeli celá rodina do Prahy ,tak jsem je udělala z dvojité dávky, říkala jsem si,že jsem to přehnala, ale nakonec jsem zjistila, že pochybělo a vnuci si je objednali na cestu do Chorvatska, takže jsem je během krátke chvilky dělala 3x.