Keď zavonia niekde na ulici zo stánku kebab v pita placke, tak je to vždy veľké lákadlo. Tak prečo ho neskúsiť urobiť doma? A ide to úplne jednoducho v rúre :)

Kurací kebab v pita placke

Suroviny

 

Pita:

500

g múka hladká

300

ml voda

1

KL soľ

2

PL olej

1

KL cukor

20

g droždie čerstvé

Kebab:

1000

g kuracie mäso

5

g čubrica

20

g korenie na gyros

2

PL olej

2

strúčiky cesnak

Z uvedených surovín vypracujeme kysnuté cesto tak, že do misky dáme múku, vlažnú vodu, rozmrvíme droždie a pridáme ostatné suroviny. Pomocou mixéra s hákmi vymiesime cesto. Použiť môžeme samozrejme aj pekárničku. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 8-10 ks, vypracujeme bochníčky a necháme ešte krátko podkysnúť. Bochníčky potom dlaňou sploštíme a na pomúčenej doske vyvaľáme placky.

Rúru rozohrejeme na najvyššiu teplotu, vložíme do nej suchý plech a keď je horúci, opatrne ho chňapkami vyberieme, hodíme naň placky a ihneď vložíme nazad do rúry. Nikam neodchádzame, pretože je to raz-dva. Cez okienko rúry sledujeme, ako sa placky nafúknu, rúru nachytro otvoríme, kliešťami placky otočíme odspodu nahor a dopečieme. Takto upečieme všetky placky. Po upečení ich ešte teplé pozdĺžne rozkrojíme. Vyfučí prebytočný vzduch, vznikne nám kapsa, pripravená na plnenie. Pita chleby poukladáme na seba, zabalíme do plátenej utierky a tú vložíme do sáčku. Placky vydržia takto mäkké aj týždeň. Pri ohrievaní je dobré ich jemne pokropiť teplou vodou.

Na kebab sa hodia vykostené kuracie stehná bez kože. Mäso premiešame s olejom, ochutíme korením na gyros, ktoré je už slané, preto soľ nedávame. Pridáme ešte čubricu a troška cesnaku. Premiešame, málinko podlejeme vodou a na 180 stupňov upečieme odokryté do chrumkava. Po upečení mäso nakrájame na tenké kebabovské plátky.

Pita placky naplníme mäsom, pridáme čerstvú zeleninu a môžeme preliať dresingom. Výborný je cesnakový z kyslej smotany s majonézou. Alebo môžeme kebab podávať s Coleslaw šalátom.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil remperitka
~ 26.08.2014 - 15:44

joj mi slinky tecu , toto musim urobit :) uz keby fungovali tlaciarne tak, ze si dam vytlacit tento recept a z tlaciarne mi vyjde hotovy kebab to by bola parada :)

Zobraziť profil Táňa
~ 26.08.2014 - 15:56

Tiež by som takú novinku uvítala :-)

Zobraziť profil Janaja
~ 27.08.2014 - 22:13

Prvý pokus o pita placky sa celkom podaril.Boli zjedené skor,než som ich stihla všetky upiecť :D Cestíčko je úžasné a výborne sa s nim pracuje, ďakujem ;)

Zobraziť profil Alča
~ 03.08.2016 - 11:39

Teda, děláte mi chutě, hned jak přijdou vnoučata na prázdnimy vyzkouším a potom se ozvu. Nedávno jsem dělala zemiakové pagáče, tak ty jsou doopravdy vynikající,jak jsme jeli celá rodina do Prahy ,tak jsem je udělala z dvojité dávky, říkala jsem si,že jsem to přehnala, ale nakonec jsem zjistila, že pochybělo a vnuci si je objednali na cestu do Chorvatska, takže jsem je během krátke chvilky dělala 3x.

Zobraziť profil Nelisa
~ 19.03.2017 - 15:23

mne sa tie placky nechceli nafúknuť :( po prvých, pokusných, som ďalšie vyvaľkala na hrubšie a bolo to lepšie. Tie prvé boli asi príliš tenké.

Zobraziť profil alex2201
~ 22.03.2017 - 15:35

skvelý recept, odporúčam vyskúšať, mňamkaaaa