Kapustový šalát s dresingom, veľmi známy a chutný. Receptov na jeho prípravu je po svete viac, ako našich kapustníc, či ruských borščov. Dresing na tento jemne nastrúhaný kapustový šalát sa pripravuje z majonézy, zo smotany, z cmaru, alebo len s citrónom a octom. Podáva sa často ako príloha k rôznym druhom hydinových jedál. U nás ho bežne dostať v rôznych ázijských bistrách, ale hádam najznámejší je ten z KFC.

Dôležité je šalát nechať odležať pár hodín v chladničke. Na rozdiel od čerstvých zeleninových šalátov, ktoré sa konzumujú ihneď.

Verziu Coleslaw šalátu môžete pripraviť k domácemu kuraciemu kebabu v pita chlebe.

Šalát Coleslaw

Suroviny

 

1000

g kapusta hlávková

100

g mrkva

Dresing:

100

ml majonéza

100

ml smotana kyslá

80

g cukor

30

ml ocot

30

ml šťava citrónová

10

g soľ

5

g korenie biele mleté

Očistenú hlávku menšej bielej kapusty a jednu mrkvu nastrúhame na stredne veľké rezance. Môžeme pridať aj jarnú cibuľku. Kapustu v žiadnom prípade nesolíme a nežmýkame, musí byť chrumkavá.

Z uvedených surovín vymiešame dresing a nalejeme ho na zeleninu. Len veľmi zľahka premiešame, aby sa chute spojili. Misku zakryjeme a dáme na pár hodín do chladničky odležať.

Po vychladnutí šalát podávame ako prílohu napríklad k hydine.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil svetlany40
~ 09.03.2015 - 13:34

Velmi som sa potesila , ked som tu objavila tento ,,navod na pripravu,, 😄 . Coleslaw som v USA objavila v sieti restauracii Legal Sea Foods , kde je na dennom poriadku . Vyborny , chrumkavy , lahodny az tak , ze k nemu nepotrebujem ani lobster-a . 🌻

Zobraziť profil emko
~ 10.03.2015 - 06:58

vdaka za foto :)
a ach, lobster, zavidim :)

Zobraziť profil svetlany40
~ 10.03.2015 - 12:42

Veru , aj ja som si tuto delikatesu velmi oblubila . 🍀