Guláš z jeleňa je lahôdka a nevarí sa len tak každý deň. Varenie jelenieho gulášu je pre česť, pretože si zaslúži špeciálnu úpravu. Suroviny na guláš z jeleňa používame inak skombinované, ako do iných gulášov. Tento dnešný gulášik je uvarený po staročesky s brusnicami a zahustený strúhaným perníkom.

Ďalšie inšpirácie na vynikajúce variácie gulášu nájdete v našom špeciálnom gulášovom výbere :)

Jelení guláš

Maličké kocky slaniny orestujeme na masti spolu s nasekanou cibuľou. Pridáme na malé kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a restujeme, kým skaramelizuje, spolu s borievkou, rozmarínom, novým korením, celým čiernym korením, bobkovým listom a cesnakom. Do tohoto základu vložíme na väčšie kocky nakrájané jelenie gulášové mäso.

Mäso miešame, aby sa zo všetkých strán zatiahlo, potom ho osolíme (nie veľa, lebo prilejeme ešte vývar, ktorý je osolený) a pridáme štipľavú papriku. Prisypeme brusnice, podlejeme vínom a povaríme, aby sa časť vína odparila. Potom podlejeme hovädzím vývarom, zakryjeme a pomaly dusíme, kým mäso nezmäkne. Občas premiešame. Uvarený guláš zahustíme strúhaným perníkom, čím získame originálnu chuť. Ak nemáte možnosť kúpiť perník na strúhanie, jednoducho si ho upečte, ako som napríklad pri tomto recepte na zajaca na čierno.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa