- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Môžno by niekto mohol mať predsudky, pretože huspenina vyzerá všelijako. Ale ak ju urobíme správne a k nej poctivý krajec chleba, ocot a cibuľu, tak je to neodolateľné papanie, ktoré treba ochutnať!
Niekto ju má rád len s chudým mäskom, niekto pridáva aj kožky a zeleninu.
Dôležité je pripraviť poctivý vývar, ktorý po uvarení dostane typickú rôsolovitú štruktúru. Správne "trasľavá" huspenina vzniká vďaka kolagénu v mäse, ktorý je veľmi dôležitý pre správnu pohyblivosť kĺbov.
Polo-vychladnuté mäso oberieme od kostí a vložíme do mištičiek, alebo tanierikov. Kto má rád, pridá do huspeniny aj nakrájané kožky a zeleninu. Naberačkou odstránime z vývaru hornú vrstvu mastného tuku a čistým vývarom mäso zalejeme. Necháme huspeninu pár hodín v chlade stuhnúť a môžeme sa pustiť do koštovania. Samozrejme k huspenine patria cibuľka, ocot a chlebík.
Komentáre
fero-h ~ 14. september 2022 - 13:48
Ja davam este pre farbu stipku kurkumy,alebo kari korenie
BohusPollak ~ 28. november 2018 - 11:17
Ja pridavam niekedy aj varene vajco a kysely uharok do tanierikov.
Babetta ~ 3. február 2017 - 3:55
Nádhera, čirá huspenina, také ji mám ráda, vody odhadem a vždy se celkem strefím. Ale přesto mě zajímá, kolik vody dáváte na toto uvedené množství surovin..Děkuji
emko ~ 18. február 2017 - 10:03
In reply to Nádhera, čirá huspenina, také by Babetta
Len tak, aby bolo všetko akurát zakryté vodou. Presný objem záleží od veľkosti hrnca, aký máš :)
vanilka111 ~ 22. december 2013 - 10:56
takto do bodky má vyzerať huspenina. :-) škoda,že u nás to jem iba ja, tak mi vždy mama pridelí zo svojej :-)