- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Žiadne Vianoce ani na Veľkú noc u nás nesmie chýbať biskupský chlebíček. Je to jeden z najobľúbenejších tradičných koláčov, plný orieškov a sušeného ovocia. Zabalený v alobale vydrží aj dva týždne. Preto ho môžme piecť skôr pred sviatkami.
Orechy najprv na sucho opečieme na panvičke, aby sa zvýraznila ich chuť a vôňa. Sušené ovocie, aké máme, radi dáme do misky. Datle, alebo figy nakrájame, kandizovanú kôru tiež, orechy potlčieme na drobnejšie kúsky v sáčku a prisypeme a čokoládu pokrájame na malé kúsky. Do tejto zmesi pridáme múku s kypriacim práškom. Zmes sa v nej obalí a bude lepšie v chlebíčku držať.
Do tejto zmesi pridáme múku s kypriacim práškom. Zmes sa v nej obalí a bude lepšie v chlebíčku držať. V jednej miske vyšľaháme sneh so štipkou soli. V druhej väčšej miske vymiešame mäkké maslo s cukrom a vanilkou, pridáme žĺtky a premiešame. Pridáme suchú zmes z ovocia a múky, premiešame a mliekom podľa potreby nariedime (asi 100 ml). Zjemníme vyšľahaným snehom, ktorý zľahka vmiešame do zmesi.
Komentáre
jerica ~ 30. november 2014 - 5:38
lákavéééé :-)