Rýchla večera z kúskov kuraciny. Použiť môžete kuracie prsia, vykostené stehienka, alebo krídla.
Príprava je jednoduchá a chrumkavá chuť vo vnútri šťavnatého mäsa je veľmi chutná. Už vám stačí len pečivo, tatarka či iný dresing a nejaký fajnový zeleninový šalát.

Kuracie nugetky

Kúsky mäsa nasolíme. V miske vymiešame acidko, kefír (alebo cmar) s vajcom, pridáme cesnak (najlepšie granulovaný) a obľúbené sušené bylinky. Mäso naložíme do tejto marinády, najlepšie cez noc.

V druhej miske s viečkom) vymiešame sypkú zmes z múky, soli, papriky a korenia. Papriky dajte viac, ostatného stačí troška. Do tejto zmesi nahádžeme po troškách kúsky marinovaného mäsa, misku zatvoríme a poriadne s ňou zatrepeme, aby sa mäso obalilo. Takto obalené nugetky vkladáme do väčšieho množstva horúceho oleja v hlbokej panvici a vypražíme. Najlepšie vo fritéze.

Než nugetky vypražíme, rozpálime rúru na 200 stupňov. Nugetky z oleja vyberieme rovno na plech a vložíme do rúry opiecť do chrumkava. Všetok prebytočný olej sa vypečie. Plech vyberieme z rúry a nugetky preložíme na paráčik s dierkami, alebo na kuchynské papierové utierky, aby sa odstránil zbytok oleja. A môžeme podávať k telke namiesto čipsov.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil kimlo
~ 06.08.2014 - 08:44
Včera som ich robil, sú fantastické! Vďaka za recept!
Zobraziť profil kimlo
~ 10.10.2016 - 07:30
Po určitom čase som si zase na ne spomenul, tentoraz som aj odfotil...