- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Pripraviť fondant - cukrársku polevu, nie je úplne najľahšie. Ale stačí nabrať odvahu a vyskúšať. Potom sa dá krásne vyhrať pri ozdobovaní tôrt.
Asi po pätnástich minútach sa nám zdá, že je rozvar už krásne hustý a vtedy pridáme ocot a ešte chvíľku povaríme. Vyskúšame, či je rozvar uvarený "na bublinu". Ja som na to použila rúčku z naberačky, ktorá má na konci kovové očko na zavesenie. Akoby som mala bublifuk. Ponorila som koniec, fúkla a keď sa spravila bublina, ktorá retiazkovala, vedela som, že mám hotovo. Takto pripravený rozvar vylejeme na plech, vypláchnutý studenou vodou. Necháme asi päť minút trocha schladiť.
Potom začneme špachtľou hmotu podoberať, prevracať - miešať a ochladzovať. Nemusíte sa báť, že vám cukor skryštalizuje, ocot tomu zabráni a nie je tam vôbec cítiť. Hmota začína byť krásne elastická.
Polevu dáme do mikrotenového sáčku a v chladničke by mala vydržať aj pol roka. Ďalšie využitie tejto hmoty je rôzne. Na koláče, na snehové špice, s pridaním karamelu na veterníky, alebo takto:
Nakrájanú hmotu dáme do hrnčeka na veľmi miernom ohni rozpustiť. Pridáme pár kvapiek citrónovej esencie a pár zrniečok potravinárskej červenej farby.
Potom som ju ohreme, zamiešame a polejeme punčové rezy.