Ak si na tenký plátok celozrnného chlebíka natriete takúto skvelú zdravú nátierku, zaručene sa budete cítiť fajn :)

Nátierka z červenej šošovice

Do hrnčeka dáme červenú šošovicu a na tenké kolieska pokrájanú mrkvu. Zalejeme vodou, aby bola voda asi centimeter nad šošovicou.

Privedieme k varu a povaríme asi 5 minút. Potom zakryjeme a necháme zakryté spariť asi 15 minút. Prebytočnú tekutine scedíme.

Na lyžici olivového oleja orestujeme pokrájanú jarnú cibuľu len toľko, aby zmäkla. Cibuľu pridáme k šošovici s mrkvou.

Medvedí cesnak, alebo vaše iné obľúbené čerstvé bylinky nasekáme a pridáme k šošovici. Ochutíme morskou soľou a trochu rozmixujeme, alebo len roztlačíme vidličkou. Pokvapkáme olivovým, alebo ľanovým olejom.

Vznikne nám super nátierka, ktorá je vhodná nielen na bežné raňajky, ale aj na rôzne oslavy, ozdobená napríklad reďkovkami, cherry paradajkami, alebo len natretá na kolieska kalerábu a posypaná žeruchou.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil orinka
~ 17.05.2015 - 09:48
Piju kafe, probírám recepty a vidím samou chuť!:)