Cesnakové suky zo zemiakového kysnutého cesta, ktoré prevoňajú celú kuchyňu. Domáce pečivo je k nezaplateniu.
Ak máte domácu pekárničku, je to ešte lepšie. A keď nemáte, zamieste cesto ručne.
Na postriekanie sukov som použila cesnakový olivový olej, ak ho nemáte, rozotrite strúčik cesnaku so soľou, pridajte trošku oleja a horúce suky potrite.

Cesnakové suky

Suroviny

Cesto spracujeme v pekárničke a necháme vykysnúť. Potom ho premiesime, rozdelíme na 16 dielov a z každého ušúľamevalček, ktorý zaviažeme - urobíme uzol (suk).

Suky preložíme na plech, zakryjeme čistou utierkou a necháme asi pol hodiny nakysnúť. Pred pečením rozpálime rúru na 200 stupňov, suky postriekame cesnakovým olejom a pečieme asi 20 minút. Po vytiahnutí z rúry ihneď suky znovu postriekame, alebo potrieme cesnakovým olejom.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil darsy22
~ 24.01.2014 - 20:29
Dakujem za receptik :) vcera napecene a su uzasne ,vyslo mi presne 16 kuskov, cesto som nerobila v pekarnicke,ale aj tak krasne nakyslo, polovicu som urobila s cesnakom tu druhu s makom a obidve varianty sa zjedli este v ten vecer, ukladam a odporucam,dakujem