Jednoduché, rýchle, chutné. Moji kamaráti, ktorí ochutnali kuraciu pečeň na tento spôsob (skoro moravský vrabec) mi povedali, že inú už ani robiť nebudú. Pečeň je mäkká, chutná a cibuľa s výpekom je geniálna na čerstvom chlebíku nielen pre chlapov :-)

Pečená kuracia pečeň

Očistené kuracie pečienky (pokiaľ možno v celku) dáme do pekáčika, pridáme na malé kocky nakrájanú údenú slaninu, cibuľu nakrájanú na lupienky a nakrájaný cesnak. Polejeme to sójovou omáčkou, pridáme horčicu a všetko spolu premiešame.

Podlejeme vodou (asi 2 dcl) a dáme do trúby piecť.

Pečieme na 220 stupňov tak dlho, pokiaľ sa voda skoro všetka neodparí. V polovici pečenia je dobré pečienky obrátiť, nemiešať! Pri pečení nezakrývame, pretože nechceme pečienky dusiť, ale piecť.

Kuracie pečienky na tento spôsob robievam najradšej, pretože sú krásne mäkučké a šťavnaté. Pečienky sa takto nerozprpľú. Ich chuť dokresľuje pečená cibuľa s cesnakom. Stačí vám len čerstvé pečivo, tatarka a večera je raz-dva.

Zdieľaj



Pridaj sa





Komentáre

Zobraziť profil niko
~ 16.08.2013 - 18:43

Kedze sa vesmiry stretli a ja som si prave dnes u mojich spriaznenych masiarov v trznici doniesol pecienku, netusiac co z nej urobim, navaril som podla receptu. Navaril ci napiekol? Kedze v rure tak napiekol! Jasne.

Hned som siel sem, zacal hladat "pecienky" a kedze druhy recept je s hovadzou alebo bravcovou, vyslo na toto. Slaninu som nemal, tak som dal pikantnu klobasu. A kedze mam rad fakt stiplave, nakrajal som tam jalapeno co mi dal zadara zeleninar vo vedlasom stanku. Vysledok? NAJVACSIA MNAMKA!!!

Zobraziť profil Táňa
~ 16.08.2013 - 18:46

Komentár od chlapa na tejto stránke sa extra cení a som rada, že je práve pod mojim receptom :-) Vďaka za super fotku a prajem dobrú chuť !

Zobraziť profil MisaRau
~ 17.08.2013 - 00:28

Táninka, tu ma máš a už vím, co s těmi játry, co jsem nedávno koupila :)

Zobraziť profil Táňa
~ 17.08.2013 - 08:10

No to zírám Miška, vitaj medzi bonvivánmi :-)

Zobraziť profil besna-lienka
~ 23.08.2013 - 07:43

Dobrý deň Táňa,
predvčerom som spravil tento recept doma a úplne som odpadával pri jedení.
Vážne to bol pre mňa gurmánský zážitok.

Zobraziť profil Táňa
~ 23.08.2013 - 07:47

To ti verím, poznám veľmi dobre tie stavy, keď neveríš a uveríš. Len dúfam že po tom gurmánskom zážitku tá tvoja lienka nezbesnela, veď huby tam neboli :-))))
Ďakujem za komentár a vitaj medzi nami :-)

Zobraziť profil Rutto
~ 25.08.2013 - 11:44

..vyborne (ked mam davam aj zlte cherry rajcinky)

Zobraziť profil MisaRau
~ 28.08.2013 - 10:02

Táni, velmi se těším na dnešní oběd, ta vůně, co se mi včera linula z trouby.. Mňam :) a dělá se to všechno vlastně samo! Díky za super inspiraci a těším se na další recepty.. a v zásobě mám zaškrtané už další, co bude "potřeba vyzkoušet"!

Zobraziť profil Táňa
~ 28.08.2013 - 13:45

To som rada Miška :-)

Zobraziť profil Mária
~ 04.09.2013 - 14:06

Táni, už sú v rúre, začínajú voňať .... :) myslím si, že rodinu poteším výbornou večerou, urobím aj opekané zemiaky a šalát, ďakujem za ďalší výborný recept :)

Zobraziť profil Lilienne
~ 15.11.2013 - 00:19

Dnes som ju urobila na večeru s írskym zemiakovým pyré. Bola naozaj skvelá, ďakujem za super recept, všetci pri stole si veľmi pochvaľovali! :-) A to nehovorím o tom, ako nádherne po nej rozvoniaval celý dom! :-))

Zobraziť profil Táňa
~ 15.11.2013 - 15:13

Ďakujem pekne za peknú fotku a za komentár :-)

Zobraziť profil Zuzi
~ 08.10.2014 - 19:07

Navarené, zjedené, brucho vypučené :-) zalejem to vínkom. Frajer ešte vyškrabuje pekáčik....Tánička vďaka vám si ma možno aj vezme :-)

Zobraziť profil Táňa
~ 08.10.2014 - 19:18

Jáj Zuzi moja len nech vyškrabuje, vylizuje... tak treba na chlapov a nepotrebuješ ani sexi prádlo :-))))
A keď si ťa vezme, pôjdem vám na svadbu.
Oboch vás zdravím - na zdravíčko :-)

Zobraziť profil Kiga
~ 17.11.2014 - 15:35

Práve sa mi to pečíe..výsledok zatoaľ neviem...ale teším sa naň. Privítal by som aspoň orientačný čas pečenia. Ako mám vedieť, že som v polovici?

Zobraziť profil Táňa
~ 17.11.2014 - 15:42

Orientačne som piekla asi jeden a pol hodiny, záleží v akom pekáči pečieš a akú máš rúru. Teplovzdušná pečie ináč ako klasická, tam nastavujem čas o 20 stupňov väčší.

Zobraziť profil danielka123
~ 16.02.2015 - 09:38

vyskúšala som,vynikajúce

Zobraziť profil Parisienne
~ 23.02.2015 - 15:14

mozem sa opytat ako amater v priprave kuracej pecienky, kolko priblizne sa ma nechat v trube, nech pri tom nemusim stat :) dakujem

Zobraziť profil Táňa
~ 26.02.2015 - 20:12

Dokiaľ sa ti nevypečie prebytočná tekutina, neboj, nestvrdne :-)

Zobraziť profil Parisienne
~ 26.02.2015 - 21:39

Aj po 45 minutach som tam stale mala dost vody, nakoniec som to vybrala, lebo uz som bola hladna a tvarila sa ze je to na stave :) Ma to tam teda ostat aspon hodinu? Myslela som ze kuracia pecen je rychlejsie hotova, mozem sa opytat kolko to tam priblizne nechavate vy?

Zobraziť profil Táňa
~ 27.02.2015 - 07:28

Ja to tam nechávam asi jeden a pol hodiny :-)

Zobraziť profil Parisienne
~ 27.02.2015 - 10:19

Tak potom uz chapem, som myslela, ze chyba bola v mojej trube :). Dakujem, ale manzel potvrdil, ze je to najlepsie pripravena pecen aku jedol!

Zobraziť profil nyja
~ 27.02.2015 - 17:33

Ahoj Táni,

dnes som robila túto tvoju pečienku. Je to mňamina de luxe. Ďakujem, Táni a ľutujem, že som nevyskúšala už skôr. Pritom je to úplne jednoduché a dokonalá mňamka. A tá vôňa, ktorá sa šírila z kuchyne... to sa nedalo vydržať :-) Proste perfektné.

Zobraziť profil nyja
~ 28.02.2015 - 13:11

Onedlho budeme doma reprízovať túto delikatesu. Pri spomienke na ňu len pregĺgam, ako mi slinky tvoria :-) Ďakujem Tánička za perfektný recept .

Zobraziť profil Táňa
~ 01.03.2015 - 18:35

Najskôr sa ospravedlňujem, že odpisujem až teraz, som v štádiu sťahovania do nového bytu a zatiaľ nemám svoj internet. Každopádne ďakujem za fotku a som rada, že si sa podelila so mnou o svoju skúsenosť s receptom :-)

Zobraziť profil svetlany40
~ 12.03.2015 - 17:14

a ja , ze kde ste sa nam ,,stratila,, ..... uz nad tym par dni premyslam . Zahada vyriesena 😄 , prajem pekne nove byvanie .

Zobraziť profil emko
~ 12.03.2015 - 18:09

uz coskoro bude mama zase plne online, zatial vsetkych pozdravuje ;)

Zobraziť profil svetlany40
~ 12.03.2015 - 17:03

Pecienka je makkucka , jedna basen . Musim sa priznat , v navale kucharskej vasne som si neprecitala TIP a ja som ju udusila :D , nevadi , mam co vylepsovat . Uz teraz som zvedava na ten rozdiel , ked ju budem piect bez pokrievky .

Zobraziť profil Táňa
~ 15.03.2015 - 17:30

Hlásim príchod :-))
Nestratila som sa, už som tu :-)
díky za foto :-) vlastne aj za iné fotky čo si pridala pod moje recepty

Zobraziť profil zutu
~ 17.11.2015 - 11:54

Pani Tani,
chcem sa spytat, dali ste aj bielu aj cervenu cibulu? Teda podla obrazku tak usudzujem....diky

Zobraziť profil emko
~ 17.11.2015 - 16:50

ano, ale pouzi, aku mas,
az tak vyrazny rozdiel to nebude :)

Zobraziť profil rasťo
~ 03.02.2016 - 14:09

trebalo by vyskušať som pečienkovy tip