Pečená kuracia pečeň

emko ~ 14. marec 2024 - 9:20

Jednoduché, rýchle, chutné. Ešte k tomu aj lacné :) Keď kuraciu pečeň na tento spôsob ochutnáte, už inú ani robiť nebudete.

Pečeň je mäkká, šťavnatá a cibuľa s výpekom na čerstvom chlebíku je geniálna! Všeobecne je kuracia pečeň chuťovo menej výrazná a jemnejšia, než pečeň bravčová. Hodí sa tiež na prípravu domácej paštéty. A samozrejme nesmie chýbať v knedlíčkoch do nedeľnej polievky :) Dbáme hlavne na to, aby bola pečeň čerstvá a dôkladne očistená. 

 

 

 

Pečeň kupujeme vždy čerstvú. Musíme mať pevnú štruktúru a je potrebné ju dôkladne očistiť od všetkých bielych častí. Dáme si záležať. 

Očistené  a osušené kuracie pečienky (pokiaľ možno v celku) dáme do pekáčika. Pridáme na malé kocky nakrájanú údenú slaninu, cibuľu nakrájanú na lupienky a nadrobno nakrájaný cesnak.

Všetko polejeme sójovou omáčkou, pridáme horčicu a jemne premiešame.

Podlejeme vodou (asi 2 dcl) a dáme do rúry piecť.

Pečieme na 220 stupňov tak dlho, pokiaľ sa voda skoro všetka neodparí. V polovici pečenia je dobré pečienky obrátiť, nemiešať! Pri pečení nezakrývame, pretože nechceme pečienky dusiť, ale piecť. Kuracie pečienky na tento spôsob sú krásne mäkučké a šťavnaté. Pečienky sa takto nerozprpľú. Ich chuť dokresľuje pečená cibuľa s cesnakom. Stačí vám len čerstvé pečivo, tatarka a večera je raz-dva.

Komentáre

Dianka ~ 25. marec 2019 - 3:32

Dobrý deň, veľmi pekne ďakujem za recept, je výborná! Pripájam aj foto - ako sa podarila mne :)
Veľmi často sa inšpirujem receptami od Vás a vždy sme s výsledkom ja aj priateľ - najnáročnejší stravník - spokojní :) (robila som už placky, frankfurtskú polievku, vianočné pečivo, domáce rožky, ...)
Veľké ĎAKUJEM ešte raz!

1

zutu ~ 17. november 2015 - 12:54

Pani Tani,
chcem sa spytat, dali ste aj bielu aj cervenu cibulu? Teda podla obrazku tak usudzujem....diky

0

svetlany40 ~ 12. marec 2015 - 6:03

Pecienka je makkucka , jedna basen . Musim sa priznat , v navale kucharskej vasne som si neprecitala TIP a ja som ju udusila :D , nevadi , mam co vylepsovat . Uz teraz som zvedava na ten rozdiel , ked ju budem piect bez pokrievky .

0

nyja ~ 28. február 2015 - 2:11

Onedlho budeme doma reprízovať túto delikatesu. Pri spomienke na ňu len pregĺgam, ako mi slinky tvoria :-) Ďakujem Tánička za perfektný recept .

0

Tana ~ 1. marec 2015 - 7:35

In reply to by nyja

Najskôr sa ospravedlňujem, že odpisujem až teraz, som v štádiu sťahovania do nového bytu a zatiaľ nemám svoj internet. Každopádne ďakujem za fotku a som rada, že si sa podelila so mnou o svoju skúsenosť s receptom :-)

0

nyja ~ 27. február 2015 - 6:33

Ahoj Táni,

dnes som robila túto tvoju pečienku. Je to mňamina de luxe. Ďakujem, Táni a ľutujem, že som nevyskúšala už skôr. Pritom je to úplne jednoduché a dokonalá mňamka. A tá vôňa, ktorá sa šírila z kuchyne... to sa nedalo vydržať :-) Proste perfektné.

0

Parisienne ~ 23. február 2015 - 4:14

mozem sa opytat ako amater v priprave kuracej pecienky, kolko priblizne sa ma nechat v trube, nech pri tom nemusim stat :) dakujem

0

Parisienne ~ 26. február 2015 - 10:39

In reply to by Tana

Aj po 45 minutach som tam stale mala dost vody, nakoniec som to vybrala, lebo uz som bola hladna a tvarila sa ze je to na stave :) Ma to tam teda ostat aspon hodinu? Myslela som ze kuracia pecen je rychlejsie hotova, mozem sa opytat kolko to tam priblizne nechavate vy?

0

Kiga ~ 17. november 2014 - 4:35

Práve sa mi to pečíe..výsledok zatoaľ neviem...ale teším sa naň. Privítal by som aspoň orientačný čas pečenia. Ako mám vedieť, že som v polovici?

0

Tana ~ 17. november 2014 - 4:42

In reply to by Kiga

Orientačne som piekla asi jeden a pol hodiny, záleží v akom pekáči pečieš a akú máš rúru. Teplovzdušná pečie ináč ako klasická, tam nastavujem čas o 20 stupňov väčší.

0

Zuzi ~ 8. október 2014 - 9:07

Navarené, zjedené, brucho vypučené :-) zalejem to vínkom. Frajer ešte vyškrabuje pekáčik....Tánička vďaka vám si ma možno aj vezme :-)

0

Tana ~ 8. október 2014 - 9:18

In reply to by Zuzi

Jáj Zuzi moja len nech vyškrabuje, vylizuje... tak treba na chlapov a nepotrebuješ ani sexi prádlo :-))))
A keď si ťa vezme, pôjdem vám na svadbu.
Oboch vás zdravím - na zdravíčko :-)

0

Lilienne ~ 15. november 2013 - 13:19

Dnes som ju urobila na večeru s írskym zemiakovým pyré. Bola naozaj skvelá, ďakujem za super recept, všetci pri stole si veľmi pochvaľovali! :-) A to nehovorím o tom, ako nádherne po nej rozvoniaval celý dom! :-))

0

Mária ~ 4. september 2013 - 4:06

Táni, už sú v rúre, začínajú voňať .... :) myslím si, že rodinu poteším výbornou večerou, urobím aj opekané zemiaky a šalát, ďakujem za ďalší výborný recept :)

0

MisaRau ~ 28. august 2013 - 12:02

Táni, velmi se těším na dnešní oběd, ta vůně, co se mi včera linula z trouby.. Mňam :) a dělá se to všechno vlastně samo! Díky za super inspiraci a těším se na další recepty.. a v zásobě mám zaškrtané už další, co bude "potřeba vyzkoušet"!

0

Rutto ~ 25. august 2013 - 13:44

..vyborne (ked mam davam aj zlte cherry rajcinky)

0

besna-lienka ~ 23. august 2013 - 9:43

Dobrý deň Táňa,
predvčerom som spravil tento recept doma a úplne som odpadával pri jedení.
Vážne to bol pre mňa gurmánský zážitok.

0

Tana ~ 23. august 2013 - 9:47

In reply to by besna-lienka

To ti verím, poznám veľmi dobre tie stavy, keď neveríš a uveríš. Len dúfam že po tom gurmánskom zážitku tá tvoja lienka nezbesnela, veď huby tam neboli :-))))
Ďakujem za komentár a vitaj medzi nami :-)

0

MisaRau ~ 17. august 2013 - 14:28

Táninka, tu ma máš a už vím, co s těmi játry, co jsem nedávno koupila :)

0

niko ~ 16. august 2013 - 8:43

Kedze sa vesmiry stretli a ja som si prave dnes u mojich spriaznenych masiarov v trznici doniesol pecienku, netusiac co z nej urobim, navaril som podla receptu. Navaril ci napiekol? Kedze v rure tak napiekol! Jasne.

Hned som siel sem, zacal hladat "pecienky" a kedze druhy recept je s hovadzou alebo bravcovou, vyslo na toto. Slaninu som nemal, tak som dal pikantnu klobasu. A kedze mam rad fakt stiplave, nakrajal som tam jalapeno co mi dal zadara zeleninar vo vedlasom stanku. Vysledok? NAJVACSIA MNAMKA!!!

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!

Zdielaj