Jednoduchý a vynikajúci tvarohový koláčik, ktorý vydrží niekoľko dní. Dokonca čím je odležanejší, tým je chutnejší.
Cesto je tenučké, plnka bohatá a najlepšia je vrchná maslová časť. Pripomína drobenku z poctivých babkiných koláčov. A ako sa vám pri pečení rozvonia kuchyňa. Lepšia vôňa snáď ani neexistuje :)

Hrnček - 250 ml
Plech - 28 x 36 cm

Sypaný tvarožník

Suroviny

 

1

hrnček cukor krupica

2 a 1/2

hrnčeka múka polohrubá

1

ks kypriaci prášok

Plnka:

4

ks tvaroh jemný

4

ks vajce

4

ks cukor vanilkový
kôra citrónová

Ostatné:

200

g maslo

Plech vystelieme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 180 stupňov. V miske zmiešame cukor s múkou a kypriacim práškom. Polovicu tejto sypkej zmesi nasypeme po celom obvode plechu. Snažíme sa rovnomerne. ´

Tvaroh, vajcia, vanilkový cukor a kôru z jedného citróna vymiešame a veľkou lyžicou pomaly pokladieme na múku. Stierkou opatrne uhladíme.

Plnku zasypeme rovnomerne druhou polovicou sypkej zmesi a povrch obložíme tenkými plátkami studeného masla.

Tvarožník vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 45 minút. Koláč sa krásne v rúre nadvihne a prepečie. Po vychladnutí spľaskne, ale má to tak byť, neľakajte sa.

Tvarožník môžeme ihneď krájať aj jesť. Ale najlepší je vychladený na druhý deň. Dokonca čím je starší, tým je chutnejší :-)

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil orinka
~ 17.10.2016 - 11:23

Já ten recept znám, už leta ho úspěšně dělávám a pořád nevycházím z údivu, jak je snadný a dobrý. Geniální! Nevymyslila jsem ho, tehdy jsem na něj našla recept jako na Švédský sypaný koláč, později jsem ho uviděla pod názvem Koláč lenivé hospodyně. Ve všech případech je vynikající, za chvilku hotový a spolehlivě chutný.

Zobraziť profil emko
~ 17.10.2016 - 11:26

Ja si tiež pamätám, keď som ho robila prvýkrát, tak som veľmi podozrivo zazerala.. Sa mi nechcelo veriť, že z toho, čo tam nasypem, bude nejaký koláč..
A nakoniec jaká dobrota mňam :)

Zobraziť profil harnosova
~ 24.04.2018 - 18:24

tento recept robievam aj v jablkovej verzii

Zobraziť profil emko
~ 24.04.2018 - 18:42

mňam to by som vyskúšala ... jablká na plátky alebo nastrúhať?

Zobraziť profil harnosova
~ 25.04.2018 - 14:54

jablkova verzia je ,ze do stredu dame jablka,cca necele kilo ocistenych,nakrajanych jablk ako do strudle,posypeme skoricou,cukrom,hrozienka .V hrnceku si rozmixujeme 1 van.puding 3 vajcia a 3 dcl mlieka a tymto polejeme jablkovu zmes a pak ako aj pri tvarohovej variante sypka zmes,maslo a po upeceni krajame az uplne vychladnuty kolac

Zobraziť profil emko
~ 25.04.2018 - 15:29

Super, tak nabudúce skúsim. Vďaka za recept :)