Sypaný tvarožník

Jednoduchý a vynikajúci tvarohový koláčik, ktorý vydrží niekoľko dní. Dokonca čím je odležanejší, tým je chutnejší.
Cesto je tenučké, plnka bohatá a najlepšia je vrchná maslová časť. Pripomína drobenku z poctivých babkiných koláčov. A ako sa vám pri pečení rozvonia kuchyňa. Lepšia vôňa snáď ani neexistuje :)
Hrnček - 250 ml
Plech - 28 x 36 cm
1 |
hrnček | cukor krupica |
2 a 1/2 |
hrnčeka | múka polohrubá |
1 |
ks | kypriaci prášok |
Plnka: |
||
4 |
ks | tvaroh jemný |
4 |
ks | vajce |
4 |
ks | cukor vanilkový |
kôra citrónová | ||
Ostatné: |
||
200 |
g | maslo |
Plech vystelieme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 180 stupňov. V miske zmiešame cukor s múkou a kypriacim práškom. Polovicu tejto sypkej zmesi nasypeme po celom obvode plechu. Snažíme sa rovnomerne. ´
Tvaroh, vajcia, vanilkový cukor a kôru z jedného citróna vymiešame a veľkou lyžicou pomaly pokladieme na sypkú zmes. Stierkou opatrne uhladíme.
Plnku zasypeme rovnomerne druhou polovicou sypkej zmesi a povrch obložíme tenkými plátkami studeného masla.
Komentáre
orinka
17.10.2016 - 11:23
emko
17.10.2016 - 11:26
harnosova
24.04.2018 - 18:24
emko
24.04.2018 - 18:42
harnosova
25.04.2018 - 14:54
emko
25.04.2018 - 15:29
Zuzka Prešovská
30.10.2020 - 09:18
emko
07.11.2020 - 10:42