- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Jednoduchý a vynikajúci tvarohový koláčik, ktorý vydrží niekoľko dní. Dokonca čím je odležanejší, tým je chutnejší.
Cesto je tenučké, plnka bohatá a najlepšia je vrchná maslová časť. Pripomína drobenku z poctivých babkiných koláčov. A ako sa vám pri pečení rozvonia kuchyňa. Lepšia vôňa snáď ani neexistuje :)
Hrnček - 250 ml
Plech - 28 x 36 cm
Plech vystelieme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 180 stupňov. V miske zmiešame cukor s múkou a kypriacim práškom. Polovicu tejto sypkej zmesi nasypeme po celom obvode plechu. Snažíme sa rovnomerne. ´
Tvaroh, vajcia, vanilkový cukor a kôru z jedného citróna vymiešame a veľkou lyžicou pomaly pokladieme na sypkú zmes. Stierkou opatrne uhladíme.
Plnku zasypeme rovnomerne druhou polovicou sypkej zmesi a povrch obložíme tenkými plátkami studeného masla.
Komentáre
Zuzka Prešovská ~ 30. október 2020 - 10:18
Dobre rozumiem 4ks tvarohu po 250gramov?
emko ~ 7. november 2020 - 11:42
In reply to Dobre rozumiem 4ks tvarohu po by Zuzka Prešovská
Áno :)
harnosova ~ 25. apríl 2018 - 4:54
jablkova verzia je ,ze do stredu dame jablka,cca necele kilo ocistenych,nakrajanych jablk ako do strudle,posypeme skoricou,cukrom,hrozienka .V hrnceku si rozmixujeme 1 van.puding 3 vajcia a 3 dcl mlieka a tymto polejeme jablkovu zmes a pak ako aj pri tvarohovej variante sypka zmes,maslo a po upeceni krajame az uplne vychladnuty kolac
emko ~ 25. apríl 2018 - 5:29
In reply to jablkova verzia je ,ze do by harnosova
Super, tak nabudúce skúsim. Vďaka za recept :)
harnosova ~ 24. apríl 2018 - 8:24
tento recept robievam aj v jablkovej verzii
emko ~ 24. apríl 2018 - 8:42
In reply to tento recept robievam aj v by harnosova
mňam to by som vyskúšala ... jablká na plátky alebo nastrúhať?
orinka ~ 17. október 2016 - 13:23
Já ten recept znám, už leta ho úspěšně dělávám a pořád nevycházím z údivu, jak je snadný a dobrý. Geniální! Nevymyslila jsem ho, tehdy jsem na něj našla recept jako na Švédský sypaný koláč, později jsem ho uviděla pod názvem Koláč lenivé hospodyně. Ve všech případech je vynikající, za chvilku hotový a spolehlivě chutný.
emko ~ 17. október 2016 - 13:26
In reply to Já ten recept znám, už leta by orinka
Ja si tiež pamätám, keď som ho robila prvýkrát, tak som veľmi podozrivo zazerala.. Sa mi nechcelo veriť, že z toho, čo tam nasypem, bude nejaký koláč..
A nakoniec jaká dobrota mňam :)