Nie je nič ľahšie, ako upiecť chutný šťavnatý jablčník bez prípravy cesta. Dôkazom je aj tento jablčník. Pri jeho príprave v miske rukami vytvoríte drobenku, dve tretiny nasypeme na plech, pridáme nastrúhané jablká a povrch posypeme zbytkom drobenky. Po upečení máme super jednoduchý jablčník.

Plech: 35x35 cm

Jablčník z drobenky

Suroviny

 

Drobenka:

500

g múka polohrubá

250

g maslo

250

g cukor mletý (práškový)

1

ks kypriaci prášok

Ostatné:

2

kg jablko

1

PL škorica mletá

Drobenku pripravíme tak, že do misky dáme sypké suroviny a nasekané studené maslo. Rukami vytvoríme drobenku. Maslo sa medzi prstami ohrieva a spája suroviny na drobenku. Druhý spôsob je, že maslo ohrejeme, necháme trocha vychladnúť a prilievame podľa potreby k sypkej zmesi, kým vytvoríme drobenku. Oba spôsoby sú správne, ten druhý je rýchlejší a drobenka je po upečení chrumkavejšia. Suroviny sú orientačné, samozrejme podľa potreby dosypeme (ak treba) troška múky, alebo pridáme kúsok masla.

Dve tretiny drobenky nasypeme na suchý plech. Jablká očistíme a nastrúhame, zľahka nasypeme na drobenku v plechu, posypeme škoricou a na jablká nasypeme zbytok drobenky. Vložíme do rúry a upečieme na 180 stupňov do zlata. Necháme vychladnúť, až potom krájame.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa