Hovädzie s hubami

emko ~ 22. august 2014 - 11:06

Lesné huby, mäkké mäsko a koňakovo-smotanová omáčka. V kombinácii s mladou chrumkavou špargľou je to výborná pochúťka.

Suroviny

Nakrájame mäso na tenké plátky, jarnú cibuľku a cesnak nadrobno.

Na rozohriatu panvicu dáme olej a maslo, potom mäso, osolíme a okoreníme. Restujeme prudko asi 2 minúty. Pridáme cibuľku a cesnak a znovu restujeme asi 2 minúty.

Pridáme huby a koňak. Premiešame a chvíľku spolu restujeme, aby sa zmes pekne spojila. Potom podlejeme vývarom, pridáme tymián a varíme za stáleho miešania, až sa tekutina zredukuje na polovicu. Nakoniec pridáme šlahačku a necháme ešte pár minút zredukovať. Výsledkom bude konzistencia omáčky.

Komentáre

Tana ~ 13. jún 2013 - 3:57

Mala som možnosť ochutnať - znamenité jedlo!

0

Zuzliak ~ 24. júl 2013 - 14:51

Akonahle sa nam pocasie trocha ochladi, tak toto ide byt na rade :-) Ak dovtedy nezjem maso na iny sposob :-D

0

serpico ~ 24. január 2014 - 4:06

tak toto vyzerá grandiózne !!! fotečka ten istý level a predpokladám, že "šmak" ešte o level vyššie (nemám termín na to...jeden predsa mojim kamarátom mykológom Stankom Glejdurom zaužívaným by bol, ale ten tu "nenáda" )...madam, poklona!

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj