Lesné huby, mäkké mäsko a koňakovo-smotanová omáčka. V kombinácii s mladou chrumkavou špargľou je to výborná pochúťka.

Hovädzie s hubami

Nakrájame mäso na tenké plátky, jarnú cibuľku a cesnak nadrobno.

Na rozohriatu panvicu dáme olej a maslo, potom mäso, osolíme a okoreníme. Restujeme prudko asi 2 minúty. Pridáme cibuľku a cesnak a znovu restujeme asi 2 minúty.

Pridáme huby a koňak. Premiešame a chvíľku spolu restujeme, aby sa zmes pekne spojila. Potom podlejeme vývarom, pridáme tymián a varíme za stáleho miešania, až sa tekutina zredukuje na polovicu. Nakoniec pridáme šlahačku a necháme ešte pár minút zredukovať. Výsledkom bude konzistencia omáčky.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Táňa
~ 13.06.2013 - 13:57
Mala som možnosť ochutnať - znamenité jedlo!
Zobraziť profil Zuzliak
~ 19.06.2013 - 15:25
Mliam, aj ja si prosim :)
Zobraziť profil emko
~ 19.06.2013 - 15:30
vymenim za nejaky dezertik od teba ;)
Zobraziť profil Zuzliak
~ 24.07.2013 - 12:51
Akonahle sa nam pocasie trocha ochladi, tak toto ide byt na rade :-) Ak dovtedy nezjem maso na iny sposob :-D
Zobraziť profil serpico
~ 24.01.2014 - 15:06
tak toto vyzerá grandiózne !!! fotečka ten istý level a predpokladám, že "šmak" ešte o level vyššie (nemám termín na to...jeden predsa mojim kamarátom mykológom Stankom Glejdurom zaužívaným by bol, ale ten tu "nenáda" )...madam, poklona!
Zobraziť profil emko
~ 24.01.2014 - 16:05
ooo, dakujem majstro veru chutilo :)