Hovädzie na hubách

emko ~ 1. október 2017 - 12:55

"Hubárčenie je najlepším liekom proti stresu"

A myslím, že je to pravda. Ranná rosa, pomaly stúpajúca hmla, praskanie vetvičiek, vychádzajúce slniečko... relax, ticho, pohodička.

A potom tá odmena v podobe húb v kuchyni! Najlepšie si pripraviť starú dobrú klasiku, hovädzie na hubách s úžasnou šťavičkou.

Suroviny
1
ks
150
g
50
ml
podľa potreby
 
 
 

Na oleji, alebo na masti opečieme nasekanú cibuľu a pridáme na rezance nakrájané hovädzie mäso.

Premiešame a ďalej opekáme na silnejšom plameni, aby sa mäso zatiahlo.

Pridáme nakrájané čerstvé (alebo mrazené) huby. Opekáme ďalej, pridáme soľ, korenie a mletú rascu.

Podlejeme vodou a dusíme, dokiaľ nie je mäso mäkké.

Keď je mäso mäkké, šťavu zahustíme podľa potreby škrobovou múčkou, dobre rozmiešanou v troške vody.

Podávame s knedíkom, s ryžou, alebo s varenými zemiakmi.

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj