"Hubárčenie je najlepším liekom proti stresu"

A myslím, že je to pravda. Ranná rosa, pomaly stúpajúca hmla, praskanie vetvičiek, vychádzajúce slniečko... relax, ticho, pohodička.

A potom tá odmena v podobe húb v kuchyni! Najlepšie si pripraviť starú dobrú klasiku, hovädzie na hubách s úžasnou šťavičkou.

Hovädzie na hubách

Na oleji, alebo na masti opečieme nasekanú cibuľu a pridáme na rezance nakrájané hovädzie mäso.

Premiešame a ďalej opekáme na silnejšom plameni, aby sa mäso zatiahlo.

Pridáme nakrájané čerstvé (alebo mrazené) huby. Opekáme ďalej, pridáme soľ, korenie a mletú rascu.

Podlejeme vodou a dusíme, dokiaľ nie je mäso mäkké.

Keď je mäso mäkké, šťavu zahustíme podľa potreby škrobovou múčkou, dobre rozmiešanou v troške vody.

Podávame s knedíkom, s ryžou, alebo s varenými zemiakmi.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa