Trená bábovka

emko ~ 7. júl 2013 - 10:07

Klasická babičkovská nedeľná bábovka, ktorú zvládne každý začiatočník. Bábovka je šťavnatá, voňavá a veľmi chutná.

Suroviny

Maslo (zmäknuté) utrieme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Použijeme mixér s metličkami, alebo varešku, ale to trvá dlhšie. Postupne prišľahávame žĺtky, pridáme nastrúhanú kôru z citróna a pridáme podľa chuti aj citrónovú šťavu.

Keď je pena krásne hustá, začneme prilievať postupne vlažné mlieko a na striedačku prisypávame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Potom opatrne stierkou primiešavame ručne krúživými pohybmi tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.

Z tejto hmoty trochu odlejeme do druhej misky a primiešame do nej lyžicu kakaa.

Formu na bábovku vytrieme maslom a vysypeme múkou. Nalejeme najskôr trochu svetlého cesta a potom na striedačku prilievame aj kakaové. Na vrch nalejeme zbytok svetlého cesta. Formu vložíme do rúry a pečieme na 170 stupňov asi hodinu. Pre istotu vyskúšame špajdľou, či je cesto upečené.

Upečenú bábovku vyklopíme a pocukrujeme.

Po vychladnutí ju nakrájame na porcie.

Komentáre

MOJUnka ~ 12. február 2014 - 9:06

Ahoj, zkůšala som tuto vynikající bábovečku!!!!! je fakticky lehučká a superní!!!! Jen sa chcu zeptat, či dáváš do těsta múčkový/práškový cukr a nebo cukr krupicu? Přidávám sem fotečky..... Budu dělávat!!!!!

0

¨Heňa ~ 15. január 2021 - 12:18

Ahoj, vyskúšala som túto bábovku a chuťovo bola dobrá len nebola nadýchaná, skor taka udusena. Piekla aom pri správnej teplote, a test zo špajdlou vyšiel. Rozmýšlala som, kde som mohla spraviť chybu. Mal byť použitý práškový cukor, alebo problém je keramická forma, alebo, že bábovku som vyklopila hneď po dopečení? nabudúce vyskúšam, olejovu a snad bude podla predstav

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj