Ak sa rozhodnete niekedy doma robiť chlebíčky, odporúčam vám upiecť tieto sendviče a uvidíte ten rozdiel v chuti. Ja ich pečiem dosť často. Ak ich náhodou nestihneme zjesť, pomeliem ich na strúhanku, alebo z nich upečiem žemľovku.

Domáci sendvič

Suroviny

 

500

g múka hladká

2,5

KL droždie sušené

1

ks vajce

300

ml voda

2

PL mlieko sušené

4

PL olej

2

KL soľ

1

KL cukor

1

PL šťava citrónová

Z uvedených surovín spracujeme cesto. Môžeme použiť pekárničku, alebo klasicky vypracujeme cesto rukami. Cesto necháme nakysnúť na dvojnásobok a potom ho rozdelíme na dve časti. Každú ešte raz poriadne premiesime a necháme 10 minút oddýchnuť. Potom valčekom vyvaľkáme ako rožky, teda asi tretinovú spodnú časť necháme tučnejšiu, nevyvaľkanú. Pri vaľkaní popraskajú prebytočné bubliny v ceste a sendvič nebude deravý. Od tučnej strany po tenkú potom zvinieme ako knedlík, či rožok.

Vyšúľame do tenkého valca a preložte na plech s podložkou, alebo s papierom na pečenie. Zakryjeme čistou utierkou a necháme asi hodinku nakysnúť. Dlhý tenký valec kysnutím stučnie a stiahne sa.

Sendviče potrieme osoleným vajíčkom, rozmiešaným s vodou a ihneď vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme prvých 10 minút na 195 stupňov a potom teplotu znížime na 175 a pečieme ešte asi 20 minút. Po upečení ich ihneď preložíme na mriežku, aby dýchali aj zospodu. Krájame až po vychladnutí.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil emicka1523
~ 07.09.2013 - 08:59

Tani tie sendvice su kraaasne:)urcite ich vyskusam ...na najblizsie oslavy:)
alebo len tak z pasie:)pozdravuje ta Emi

Zobraziť profil Táňa
~ 07.09.2013 - 09:01

Čo krásne, ale aké chutné :-)

Zobraziť profil an287
~ 26.10.2013 - 12:31

Ked som dodržala celý recept a hlavne doby kysnutia, podaril sa tak krásny a chutný ako v recepte,je ako vatička, super recept a doporučujem ho.

Zobraziť profil Táňa
~ 27.10.2013 - 07:15

Ďakujem za komentár, som rada, že si napísala :-)

Zobraziť profil Babetta
~ 28.12.2013 - 20:40

Sendviče bych chtěla vyzkoušet, ale nemám sušené mléko, nepoužívám ho, myslím, že mohu použít 300 ml mléka místo vody, snad to nebude tolik vadit, předem děkuji za případnou radu.

Zobraziť profil Táňa
~ 29.12.2013 - 09:15

Vadiť to nebude, ale ja ich robím tak, ako je v recepte...

Zobraziť profil Babetta
~ 29.12.2013 - 14:22

Tana, děkuji! Nedávno jsem vyhodila načatou krabici suš.mléka již po záruce, přidávala jsem ho na výrobu domácího jogurtu a jiné využití jsem neznala, možná si ho koupím opět a budu ho používat do podobných pečivových výrobků, jako jsou sendviče, rohlíky a pod. což bude tedy lepší, než jen mléko.

Zobraziť profil Táňa
~ 29.12.2013 - 14:38

Ja tiež mám doma stále sušené mlieko. Pridávam ho do kysnutého cesta, dokonca ja keď robím knedlíky... Vyskúšaj a uvidíš ten rozdiel :-)

Zobraziť profil baba
~ 29.12.2013 - 12:19

Aký význam má v tom ceste to sušené mlieko? Ešte som sa chcela opýtať, to vajíčko ide do cesta, alebo na potieranie pred pečením? Väčšinou sa chlieb a sendviče robia bez vajíčka.

Zobraziť profil Táňa
~ 29.12.2013 - 13:24

Suroviny uvedene v recepte sú na cesto. Tento sendvic je s vajcom. Co sa týka suseného mlieka, sušené mlieko je zložené z uhlohydrátov (laktoza), tuku a proteinov. Co maju tieto zložky spoločné je, že neobsahujú glutén. Keď sa pridá sušené mlieko do cesta, zabraňuje do určitej miery plnému rozvinutiu gluténu z múky a má vplyv na štruktúru pečiva alebo chleba - v tomto prípade nemajú sendvice žuvačkoidnú konzistenciu ako niektoré rožky. Dúfam, že to vysvetlenie stačí :-)

Zobraziť profil Alča
~ 23.06.2015 - 09:59

Jsem tu dnes první den, a koukám, myslím si,že jsem dobrá kuchařka ,vím, že se používá sušené mléko, ale důvod mně byl právě teď vysvětlen. Děkuji paní Táňo.

Zobraziť profil Táňa
~ 23.06.2015 - 14:43

Tak vitaj medzi nami a verím, že si tu vyberieš nejakú dobrotu :-)

Zobraziť profil Žirafka
~ 29.12.2013 - 16:56

Dobrý den Táničko, také si doma dělávám domácí veku na chlebíčky :-) s tou kupovanou se to nedá srovnat.

Zobraziť profil elysa
~ 29.12.2013 - 22:08

Táni, sendviče už mám odskúšané- to vieš, ale zaujal ma komentár o sušenom mlieku v kysnutom ceste, v Tvojich receptoch to dodržujem, ale najbližšie knedle urobím tiež s ním, už teraz som zvedavá :))...

Zobraziť profil vanilka111
~ 29.12.2013 - 23:09

zdravim,Tani,chcem sa spytat,ci mozem pouzit aj susene sojove mlieko. dakujem

Zobraziť profil Táňa
~ 30.12.2013 - 07:41

S tým nemám skúsenosti, ale vyskúšaj a daj mi vedieť, sama som zvedavá a pomôžeš aj iným bonvivánkam :-)

Zobraziť profil alenka08116
~ 30.12.2013 - 06:26

Vyskúšala som tento recept a môžem odporučiť,sú fakt pekné aj dobré.Miesto sušeného droždia som použila klasické,ale vôbec to nevadí.Sú to moje prvé domáce sendviče,ale kupované od nich majú veľmi daleko.

Zobraziť profil Táňa
~ 30.12.2013 - 07:40

Ďakujem za fotku, ja idem dnes tiež na ne...4 kusy by mali stačiť :-)

Zobraziť profil Henny
~ 30.12.2013 - 21:16

Dnes som vyskúšala tento receptík a tu je výsledok,zatiaľ nenakrojený,ale pridám potom aj v reze.

Zobraziť profil Táňa
~ 31.12.2013 - 09:46

Tieto sú presne ako tie moje... ďakujem za fotku a nech sa chlebíčky vydaria :-)

Zobraziť profil senky
~ 30.12.2013 - 21:30

Upečeno :-) Trošičku se mi zdálo, že těsto málo kyne, ale bylo to jen zdání :-D

Zobraziť profil Táňa
~ 31.12.2013 - 09:45

Ja mám radosť, že sa ti podarili...ďakujem za fotku :-)

Zobraziť profil Žirafka
~ 30.12.2013 - 22:52

Milá Táni :-) veky mám upečené.....nedalo mě to a musím se pochlubit fotkou :-) Zatím jsou horké,ale už teď se těším,jak ochutnám. Ještě si zítra ráno vyrobím moji oblíbenou chlebíčkovou pomazánku a Silvestr může začít. Vám moc děkuji za bezvadný recept :-)A koukám podle přidaných fotek,že dnes se tu peklo,jako o závod :-)

Zobraziť profil Táňa
~ 31.12.2013 - 09:44

Parádna :-) to budú chlebíčky... aj moje sa podarili na jedničku, ja už chystám chlebíčky :-)

Zobraziť profil Žirafka
~ 31.12.2013 - 11:17

Děkuji Táni :-) ráno jsem ochutnala dva kousky jen tak s máslem a za chvíli se pouštím do pomazánky. Chlebíčky budu dělat až po obědě. Jsem ráda,že nemusím jít do obchodu kupovat veku, posledně se nedala jíst :-) Hezký sváteční den !!!

Zobraziť profil Jajka
~ 31.12.2013 - 15:48

Ďakujem za dobrý receptík. Teraz som nedávno dopiekla sendviče a sú výborné!!!!

Zobraziť profil alex2201
~ 31.12.2013 - 17:26

proste vynikajúúúúce a ten parížsky šalát na nich je geniálny, ďakujem za 2 skvelé receptíky :)

Zobraziť profil Táňa
~ 31.12.2013 - 18:01

Ukážkové ich máš... veselého Silvestra a dobrú chuť :-)

Zobraziť profil Henny
~ 01.01.2014 - 18:23

môj sľúbený sendvič v reze :),a je vynikajúci,naozaj je neporovnateľný s tým v obchodoch,doporučujem všetkým gazdinkám.... :)

Zobraziť profil Táňa
~ 01.01.2014 - 18:53

Vďaka za fotku, vidím, že sa vydarili na jedničku :-)

Zobraziť profil evaka
~ 07.01.2014 - 17:36

Táni, vrelá vďaka za recept.... sendviče som vyskúšala a kupovať určite už nebudem, pretože tým Tvojim sa nevyrovnajú. Ani som ich nestihla odfotiť...

Zobraziť profil Táňa
~ 07.01.2014 - 18:56

Ja ich pečiem hlavne keď robím plnený sendvič, lebo tu je dosť veľký problém kúpiť poriadny. Väčšinou majú len krájané...

Zobraziť profil svetlany40
~ 16.10.2014 - 17:44

Prave som ho dopiekla . Ja , ked skusam nove recepty , tak robim z polovicnej davky , aby som nepokazila vela surovin , no podla receptov na Bonvivani som nepokazila este nic . A nepouzila som susene mlieko , lebo som prave doma nemala , no buduci raz ho pouzijem , aby som vedela porovnat ten rozdiel .Sendvic je vynikajuci , este pripravim nejaku pomazanku a delikatesa vecer k hokejiku je na svete . Zacala NHL sezona , tak fandim a varim dokopy xi xi xi.....

Zobraziť profil Táňa
~ 16.10.2014 - 17:03

Vydarené, opäť si nesklamala. Už sa stáva pravidlom, že nájdem tvoju fotku. Ak prestaneš, bude mi to chýbať :-)

Zobraziť profil emko
~ 16.10.2014 - 20:46

krasne!
susene mlieko ani ja som nemavala, ale je veru pecivo po nom hebkejsie, tak ho mam v zasobe a oplati sa :)

Zobraziť profil svetlany40
~ 17.10.2014 - 14:07

Dakujem za pochvalu , velmi potesila......
A takto sme si na sendvicoch pochutnavali .....

Zobraziť profil svetlany40
~ 17.10.2014 - 14:04

Dakujem , susene mlieko uz mi svieti na zozname ,,kupit,,
Kedysi som mavala susene doma pre pripad , zeby mi doslo klasicke mlieko... xi xi xi

Zobraziť profil Tatiana
~ 14.03.2015 - 18:42

Táni, konečne fotka po upečení sendvičov, klamať nebudem, ale aj 30 tý krát ich pečiem, to je chuťou sendvič, aký má byť, len to moje fotenie, ked ja nerada nefotím a spomeniem si až po funuse, tak konečne fotka dnes, vdaka za recept

Zobraziť profil emko
~ 15.03.2015 - 07:56

vyzeraju velmi lakavo, vdaka za foto :)

Zobraziť profil Táňa
~ 15.03.2015 - 17:42

Ďakujem Táni za foto, od takej pekárky ako si ty pochvala pohladí :-) Nebola som tu dlhšie, lebo sa sťahujem a nemala som pripojenie na net, ale už budem na poriadku.

Zobraziť profil Babetta
~ 21.04.2015 - 20:31

Poprvé vyzkoušela, jsou opravdu výborné, příště budou snad hezčí i na pohled...

Zobraziť profil Táňa
~ 22.04.2015 - 15:01

Ďakujem za fotku, náhodou celkom fajn :-)

Zobraziť profil Katarína307
~ 11.08.2015 - 09:16

ak nemám pekárničku čo s tým??? mne sa vôbec nedarí urobiť kysnuté cesto .....

Zobraziť profil Táňa
~ 11.08.2015 - 14:04

Ak nemáš pekárničku, robot, ani mixér so špirálami, zamies cesto ručne, iné ti nezostáva :-)
Neboj, raz sa ti to podarí. Treba len trénovať.

Zobraziť profil helca103
~ 30.12.2015 - 22:04

Dnes som upiekla 4kusy na zajtrajší Silvester, druhá várka trošku ,,stmavla" ale nevadí. Vydarili sa, nám chutia a to je hlavné. Ked narežem a stihnem odfotiť tak pridám aj v reze. Piekla som ich už niekoľkokrát a vždy to bol úspech. Už dávno nekupujem v obchode a ráno ešte musím upiecť susede 1 várku. :-)
PS: Jeden sendvič si asi chcel zatancovať tak sa pokrútil :-)

Zobraziť profil Táňa
~ 30.12.2015 - 22:13

Veselého Silvestra :-) náhodou super

Zobraziť profil emko
~ 30.12.2015 - 22:14

nahodou, fotka nesmierne potesila, dakujeme :)
a ten posledny sendvic je najlepsi, charizma sa nezaprie :)

Zobraziť profil Zuzi
~ 30.01.2016 - 16:01

vyskúšala som dnes len z polovičnej dávky....takže mám jeden kus....ale asi budem zajtra piecť znova :-) obidva konce som už zjedla, a ak takto budem pokračovať ďalej na tie zajtrajšie chlebíčky mi nič neostane....recept je parádny..moc som neverila, že sa mi tak pekne podarí, preto som ho aj dnes skúšobne upiekla

Zobraziť profil Táňa
~ 31.01.2016 - 12:44

Jeden je málo, to poznám... veď druhý môžeš dať zamraziť :-)

Zobraziť profil maměnka
~ 28.02.2016 - 15:18

Paní Táňo, recept na veky je jedinečný! Dělala jsem vše přesně podle vyšeho receptu a mohu říci, že mám upečené dvě luxusní veky, které jsou tak dobré že by se daly jíst bez jakékoliv další úpravy. Střída unitř je přesně tak měkoučká a nakynutá jak si od dobré veky představuji. Upekla jsem veky jen tak zkusmo, ale už vím z čeho udělám chlebíčky na oslavu mých narozenin příští neděli. Děkuji moc za výborný recept.

Zobraziť profil Alča
~ 30.05.2016 - 08:43

Paní Táňo, zkoušela jsem podle Vás již několik receptů- několikrát již jahodovou bublaninu, vaječné nočky, čokoládové resanky-vynikající těsto, dělala jsem je makové na čokoládové se chystám, oškvarkové pagáče již 3x absolutně bezkonkurenční,pudingové slimáky taktéž vynikající a tento sendvič musím pect velmi často a již si nedovedu představit, že bych jej koupila, dělám podle tohoto receptu i bagety, někdy celozrné, semínkové, vždy když si vzpomenu, že bych měla fotit jsou talířky prázdné,snad to někdy vyjde. Moc Vám za Vaše recepty děkuji jsou skvělé a těším se na další pokusy.Alena

Zobraziť profil emko
~ 30.05.2016 - 09:21

Veľká vďaka za krásne slová a nech sa darí v ďalších pokusoch :)

Zobraziť profil Evča
~ 07.12.2016 - 13:29

Táni, môžem použiť aj kozie sušené?,....vieš ja skôr varím ako pečiem...dik E

Zobraziť profil emko
~ 09.12.2016 - 04:41

Môže byť aj kozie sušené :)

Zobraziť profil Mirnavi
~ 29.12.2016 - 11:18

Ahojte mam otazku
z receptu -
"Z uvedených surovín spracujeme cesto"

"Sendviče potrieme osoleným vajíčkom, rozmiešaným s vodou"

Takze to vajicko a voda ide do cesta alebo nejde? Teda len na potretie?

Zobraziť profil emko
~ 29.12.2016 - 14:15

Ahoj, vajíčko ide do cesta a plus extra rozšľahané vajíčko na potretie, hneď to doplním správne do surovín, vďaka za upozornenie :)

Zobraziť profil Mirnavi
~ 29.12.2016 - 15:51

ok dakujem