Tirolské knedle

emko ~ 2. apríl 2014 - 13:16

Je to tradičný recept nielen tirolskej kuchyne, ale aj českej, kde je zaužívaný pod názvom špekové knedlíky. Podáva sa väčšinou s dusenou kyslou kapustou a opraženou cibuľkou.

Údenú slaninu nakrájame na kocky a opečieme. Sendvič tiež nakrájame na kocky a na plechu v rúre na 120 stupňov opečieme do chrumkava. Slaninu pridáme aj s vyškvarenou masťou na sendvič. V mlieku rozšľaháme vajíčka, ochutíme ich soľou, korením a muškátovým kvetom. Nalejeme na opečené sendviče. Pridáme nasekanú vňaťku a pažítku. Premiešame a podľa potreby prisypeme múku.

Hmotu v mokrých dlaniach sformujeme do guliek a varíme v osolenej vode, alebo na páráčiku. Vo vode ich varíme asi 15 minút a na pare o niečo dlhšie. Podávame ich rozkrojené na polovice a pomastené.

Komentáre

jerica ~ 24. máj 2014 - 9:27

vynikajúce , tie si nenechám len tak v "šuplíku" už sa teším ako ma budú chváliť !

0

mb ~ 21. november 2013 - 13:58

Parada, v kombinacii s kyslou kapustou to musi byt super...

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj