Je to tradičný recept nielen tirolskej kuchyne, ale aj českej, kde je zaužívaný pod názvom špekové knedlíky. Podáva sa väčšinou s dusenou kyslou kapustou a opraženou cibuľkou.

Tirolské knedle

Údenú slaninu nakrájame na kocky a opečieme. Sendvič tiež nakrájame na kocky a na plechu v rúre na 120 stupňov opečieme do chrumkava. Slaninu pridáme aj s vyškvarenou masťou na sendvič. V mlieku rozšľaháme vajíčka, ochutíme ich soľou, korením a muškátovým kvetom. Nalejeme na opečené sendviče. Pridáme nasekanú vňaťku a pažítku. Premiešame a podľa potreby prisypeme múku.

Hmotu v mokrých dlaniach sformujeme do guliek a varíme v osolenej vode, alebo na páráčiku. Vo vode ich varíme asi 15 minút a na pare o niečo dlhšie. Podávame ich rozkrojené na polovice a pomastené.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil edelweiss
~ 21.11.2013 - 12:37
uuaaa, to je zraaadlo!
Zobraziť profil mb
~ 21.11.2013 - 12:58
Parada, v kombinacii s kyslou kapustou to musi byt super...
Zobraziť profil kamilka
~ 22.11.2013 - 15:30
zboznujem!
Zobraziť profil jerica
~ 24.05.2014 - 07:27
vynikajúce , tie si nenechám len tak v "šuplíku" už sa teším ako ma budú chváliť !