Šampiňónová nátierka

emko ~
Ak máte radi šampiňóny, určite vyskúšajte túto nátierku.
Skvelá je hlavne na celozrnnom pečive.
250 |
g | šampiňóny čerstvé |
1 |
ks | cibuľa jarná |
1 |
vetvička | rozmarín čerstvý |
2 |
strúčiky | cesnak |
120 |
g | syr lučina |
1 |
PL | olej olivový |
soľ |
Na panvicu dáme rozohriať olej a orestujeme na ňom nakrájanú mladú jarnú cibuľku, alebo polovicu menšej cibule spolu s menšou vetvičkou čerstvého rozmarínu. Pridáme na tenké plátky pokrájané šampiňóny, jemne osolíme a restujeme ďalej.
Šampiňóny pustia šťavu a vtedy pridáme na tenké plátky nakrájané dva strúčiky cesnaku. Restujeme dovtedy, kým sa neodparí prebytočná tekutina. Odstavíme z ohňa, rozmarín odstránime a šampiňóny necháme vychladnúť.