Ak máte radi šampiňóny, určite vyskúšajte túto nátierku.

Skvelá je hlavne na celozrnnom pečive.

Šampiňónová nátierka

Suroviny

Na panvicu dáme rozohriať olej a orestujeme na ňom nakrájanú mladú jarnú cibuľku, alebo polovicu menšej cibule spolu s menšou vetvičkou čerstvého rozmarínu. Pridáme na tenké plátky pokrájané šampiňóny, jemne osolíme a restujeme ďalej.

Šampiňóny pustia šťavu a vtedy pridáme na tenké plátky nakrájané dva strúčiky cesnaku. Restujeme dovtedy, kým sa neodparí prebytočná tekutina. Odstavíme z ohňa, rozmarín odstránime a šampiňóny necháme vychladnúť.

Potom už len rozmixujeme šampiňóny s lučinou a podľa chuti dosolíme. Nátierky nie je veľa, ale na pochutenie stačí. Kto chce viac, urobí dvojitú dávku...

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa