Kuracie stehná jemne potierané medovou marinádou nie sú až tak sladké, ako by sa zdalo. Hruškového čatní je zase ostro-kyslo-sladké. Občas je chuť aj na takéto kombinácie :)

Medové kuracie stehná s hruškovým čatní

Suroviny

Hrušky očistíme a pokrájame na kúsky. Vložíme do hrnca spolu s na jemno nasekanou šalotkou. Podlejeme vínom a pomaly dusíme pod pokrievkou. Hrušky pustia šťavu, hrniec odokryjeme, pridáme ostatné koreniny podľa chuti a necháme pomaly variť, kým hrušky nezmäknú a neodparí sa skoro všetka tekutina.

Kuracie stehienka deň vopred nasolíme. Pripravíme marinádu na potieranie. Stehná málinko podlejeme vodou a dáme piecť. Asi v polovici pečenia začneme potierať marinádou a sledujeme, ako sa mení farba. Pečieme asi hodinu, mäso bude šťavnaté a jemne slané, no kôrka chrumkavá a medová.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil jerica
~ 02.10.2013 - 14:48

Táni,to je super inšpirácia, ovocie milujem ako prílohu, určite upečiem.
pozdravujem :-)

Zobraziť profil lyali
~ 02.10.2013 - 15:14

Hrušky natrhané, teším sa aj na Tvoje čatní z nich :-)