Na vyskúšanie tohoto receptu som sa strašne tešila a veru sme sa pri tom zabavili celá rodina. Veľká vďaka za inšpiráciu.

Caprese s balzamikovým kaviárom

Olivový olej (asi pol litra) necháme poriadne vychladiť približne 30 minút v mrazničke. Balzamikový ocot, do ktorého vmiešame agar agar, zohrievame za stáleho miešania. Prevaríme a necháme vychladnúť na asi 50 stupňov Celsia. Tekutinu naberieme do injekčnej striekačky a kvapkáme postupne do vychladeného oleja.

Sformované guličky vyberieme a premyjeme v miske so studenou vodou.

Na tanier dame mozzarellu, paradajky, bazalku a posypeme balzamikovým kaviárom.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil remperitka
~ 31.07.2013 - 21:59

wow wow wow toto musim vyskusat !!! kde kupim agar ? ked som robila v labaku tak sme ho tam mali vsade ale v beznom zivote kde ...

Zobraziť profil emko
~ 01.08.2013 - 07:48

ty kde si robila v labaku ? :)
Ja som tiez volakedy varievala agarove gely na DNA elektroforezu kazdy den :))

No ale tento agar kupujem v obchodoch so zdravou vyzivou, alebo po nete sa da objednat
Inak to kludne urobis aj so zelatiny, ak sa ti nechce zhanat

Zobraziť profil remperitka
~ 01.08.2013 - 11:05

SAV v BA presne ako vravis na elektroforezu :)

Zobraziť profil emko
~ 01.08.2013 - 11:11

tam islo vela spoluziakov..ja som pokracovala v Prahe a Finsku,
ale teda ked elektroforezy, tak to sme odborom asi kolegyne :)

Zobraziť profil renullka
~ 01.09.2013 - 09:20

U nás Caprese takto :-)...