Na vyskúšanie tohoto receptu som sa strašne tešila a veru sme sa pri tom zabavili celá rodina. Veľká vďaka za inšpiráciu.

Caprese s balzamikovým kaviárom

Olivový olej (asi pol litra) necháme poriadne vychladiť približne 30 minút v mrazničke. Balzamikový ocot, do ktorého vmiešame agar agar, zohrievame za stáleho miešania. Prevaríme a necháme vychladnúť na asi 50 stupňov Celsia. Tekutinu naberieme do injekčnej striekačky a kvapkáme postupne do vychladeného oleja.

Sformované guličky vyberieme a premyjeme v miske so studenou vodou.

Na tanier dame mozzarellu, paradajky, bazalku a posypeme balzamikovým kaviárom.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil remperitka
~ 31.07.2013 - 21:59
wow wow wow toto musim vyskusat !!! kde kupim agar ? ked som robila v labaku tak sme ho tam mali vsade ale v beznom zivote kde ...
Zobraziť profil emko
~ 01.08.2013 - 07:48
ty kde si robila v labaku ? :) Ja som tiez volakedy varievala agarove gely na DNA elektroforezu kazdy den :)) No ale tento agar kupujem v obchodoch so zdravou vyzivou, alebo po nete sa da objednat Inak to kludne urobis aj so zelatiny, ak sa ti nechce zhanat
Zobraziť profil remperitka
~ 01.08.2013 - 11:05
SAV v BA presne ako vravis na elektroforezu :)
Zobraziť profil emko
~ 01.08.2013 - 11:11
tam islo vela spoluziakov..ja som pokracovala v Prahe a Finsku, ale teda ked elektroforezy, tak to sme odborom asi kolegyne :)
Zobraziť profil renullka
~ 01.09.2013 - 09:20
U nás Caprese takto :-)...