Tento recept je veľmi starý, ale vyzerá stále moderne. Vraj názov s číňanmi a Čínou nemá nič spoločné.
Torta má tvar má obdĺžnikový, netreba formu. Torta nie je príliš sladká, ale zato je jemnučká ako hodváb. Oplatí sa piecť, ak neviete, čo s bielkami.

Čínska torta

Šľahačkovú smotanu prevaríme, vychladíme a potom vyšľaháme s vanilkovým cukrom.

Pripravíme si plech na pečenie a zľahka ho potrieme olejom. Odstrihneme si 4 rovnako veľké papiere na pečenie, na ktoré budeme rozotierať cesto. Každý papier jemne potrieme olejom.

Na cesto vyšľaháme z bielkov so štipkou soli tuhý sneh. Do tuhého snehu prišľaháme práškový cukor.

Metličkou zľahka primiešame múku zmiešanú s kakaom. Natrieme na pripravené papiere, po jednom ich prekladáme na plech a pečieme asi 20 minút pri teplote 180°C.

Hneď po upečení ešte horúci koláč rozrežeme po dĺžke na dve polovice, ktoré na seba spájame po vychladnutí šľahačkou. Prvý plát položíme na pocukrovaný papier, aby sa korpus neprilepil.

Takto pokračujeme, potierame, zlepujeme.

Potrieme aj boky a vrch a ak šľahačka ostane, ozdobíme zbytkom vrchnú časť cukrárskym vrecúškom.

Dáme na hodinu vychladiť a cik-cak nakrájame. Jeden rez šikmo a druhý šikmo oproti, aby to vyzeralo skutočne ako torta.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil senky
~ 25.08.2013 - 14:18

To je prostě náááádhera !!

Zobraziť profil jarmila
~ 04.11.2013 - 11:01

Tak tento koláčik vyzerá a aj musí chutiť úžasne.
A nevedela som, že sama šľahačka sa môže uvariť pred šľahaním. Ja ju varím len s čokoládou a tak šľahám.

Zobraziť profil vanilka111
~ 11.12.2013 - 19:28

fantastické, jedla som ju raz v živote,ešte ako dieťa v maminej robote kam ju na sviatky priniesla niektorá kolegynka. len ju vtedy nazvali Sacherova a keď som mala možnosť ochutnať pravú sacherku, bola som hrozne sklamaná,že to nie je toto :-)
Ďakujem pekne za pripomenutie a recept. :-))

Zobraziť profil elysa
~ 17.02.2014 - 18:17

Táni, tak som sa do toho pustila, recept jednoduchý, len ja som si urobila dva rezy- podľa mojich tácok, torta výborná , nepresladená, určite som ju nerobila naposledy. Z o zvedavosti som použila rastlinnú šľahačku, stačilo by jej aj 750 ml, poznámočku som si urobila, tak ak ju použijem, tak sa prispôsobím, ďakujem za chutný dezertík...

Zobraziť profil veronika353
~ 02.12.2014 - 18:11

Krásný recept,já jsem pekla vždy štafetky,když jsem měla 10 bílkú,ale tento zákusek vypadá luxusně!