- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Tento recept je veľmi starý, ale vyzerá stále moderne. Vraj názov s číňanmi a Čínou nemá nič spoločné.
Torta má tvar má obdĺžnikový, netreba formu. Torta nie je príliš sladká, ale zato je jemnučká ako hodváb. Oplatí sa piecť, ak neviete, čo s bielkami.
Suroviny
Plnka:
Šľahačkovú smotanu prevaríme, vychladíme a potom vyšľaháme s vanilkovým cukrom.
Pripravíme si plech na pečenie a zľahka ho potrieme olejom. Odstrihneme si 4 rovnako veľké papiere na pečenie, na ktoré budeme rozotierať cesto. Každý papier jemne potrieme olejom.
Na cesto vyšľaháme z bielkov so štipkou soli tuhý sneh. Do tuhého snehu prišľaháme práškový cukor.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Komentáre
veronika353 ~ 2. december 2014 - 7:11
Krásný recept,já jsem pekla vždy štafetky,když jsem měla 10 bílkú,ale tento zákusek vypadá luxusně!
elysa ~ 17. február 2014 - 7:17
Táni, tak som sa do toho pustila, recept jednoduchý, len ja som si urobila dva rezy- podľa mojich tácok, torta výborná , nepresladená, určite som ju nerobila naposledy. Z o zvedavosti som použila rastlinnú šľahačku, stačilo by jej aj 750 ml, poznámočku som si urobila, tak ak ju použijem, tak sa prispôsobím, ďakujem za chutný dezertík...
vanilka111 ~ 11. december 2013 - 8:28
fantastické, jedla som ju raz v živote,ešte ako dieťa v maminej robote kam ju na sviatky priniesla niektorá kolegynka. len ju vtedy nazvali Sacherova a keď som mala možnosť ochutnať pravú sacherku, bola som hrozne sklamaná,že to nie je toto :-)
Ďakujem pekne za pripomenutie a recept. :-))
jarmila ~ 4. november 2013 - 12:01
Tak tento koláčik vyzerá a aj musí chutiť úžasne.
A nevedela som, že sama šľahačka sa môže uvariť pred šľahaním. Ja ju varím len s čokoládou a tak šľahám.
senky ~ 25. august 2013 - 4:18
To je prostě náááádhera !!