Čínska torta

Tento recept je veľmi starý, ale vyzerá stále moderne. Vraj názov s číňanmi a Čínou nemá nič spoločné.
Torta má tvar má obdĺžnikový, netreba formu. Torta nie je príliš sladká, ale zato je jemnučká ako hodváb. Oplatí sa piecť, ak neviete, čo s bielkami.
10 |
ks | vaječný bielok |
250 |
g | cukor mletý (práškový) |
6 |
PL | múka polohrubá |
4 |
PL | prášok kakaový |
Plnka: |
||
1000 |
ml | smotana na šľahanie |
2 |
ks | cukor vanilkový |
Šľahačkovú smotanu prevaríme, vychladíme a potom vyšľaháme s vanilkovým cukrom.
Pripravíme si plech na pečenie a zľahka ho potrieme olejom. Odstrihneme si 4 rovnako veľké papiere na pečenie, na ktoré budeme rozotierať cesto. Každý papier jemne potrieme olejom.
Na cesto vyšľaháme z bielkov so štipkou soli tuhý sneh. Do tuhého snehu prišľaháme práškový cukor.
Komentáre
senky
25.08.2013 - 14:18
jarmila
04.11.2013 - 11:01
vanilka111
11.12.2013 - 19:28
elysa
17.02.2014 - 18:17
veronika353
02.12.2014 - 18:11