Krevety so zelenou ryžou

emko ~ 31. marec 2016 - 4:14

Zdravá, ľahká rýchlovka, v ktorej vynikne hlavne čerstvý hrášok, chrumkavý rapíkatý zeler a šťavnaté krevety. Vôňu dodá citrón a rafinovanosť zase karamelizovaný cesnak.

Suroviny
8
ks
1
strúčik
1
KL plochá
 
štipka
1
PL
1/2
 
1
hrnček
1
hrnček
1
hrnček
 
štipka

Dáme si variť ryžu zvlášť do hrnca. Kým sa ryža varí, v panvici zohrejeme olej s maslom, pridáme cesnak, cukor, chilli a soľ. Keď sa cesnak začne karamelizovať, vložíme aj krevety a spolu pár minút restujeme. Odstavíme z plameňa a na záver pokvapkáme šťavou z citróna a nastrúhame citrónovú kôru.

Uvarenú ryžu premiešame s čerstvým hráškom a rapíkatým zelerom. Na tanier dáme ryžu a obložíme šťavnatými krevetami. Môžeme ešte dosoliť, prípadne pridať olivový olej na dochutenie.

Komentáre

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj