Zdravá, ľahká rýchlovka, v ktorej vynikne hlavne čerstvý hrášok, chrumkavý rapíkatý zeler a šťavnaté krevety. Vôňu dodá citrón a rafinovanosť zase karamelizovaný cesnak.

Krevety so zelenou ryžou

Suroviny

 

8

ks krevety

1

strúčik cesnak

1

KL plochá cukor trstinový
štipka chilli mleté

1

PL olej olivový

1

PL maslo

1/2

citrón

1

hrnček ryža

1

hrnček hrášok čerstvý

1

hrnček zeler stonkový
štipka soľ

Dáme si variť ryžu zvlášť do hrnca. Kým sa ryža varí, v panvici zohrejeme olej s maslom, pridáme cesnak, cukor, chilli a soľ. Keď sa cesnak začne karamelizovať, vložíme aj krevety a spolu pár minút restujeme. Odstavíme z plameňa a na záver pokvapkáme šťavou z citróna a nastrúhame citrónovú kôru.

Uvarenú ryžu premiešame s čerstvým hráškom a rapíkatým zelerom. Na tanier dáme ryžu a obložíme šťavnatými krevetami. Môžeme ešte dosoliť, prípadne pridať olivový olej na dochutenie.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil EviCZka
~ 12.06.2013 - 19:58

mňáááám :-)