- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Zdravá, ľahká rýchlovka, v ktorej vynikne hlavne čerstvý hrášok, chrumkavý rapíkatý zeler a šťavnaté krevety. Vôňu dodá citrón a rafinovanosť zase karamelizovaný cesnak.
Suroviny
Dáme si variť ryžu zvlášť do hrnca. Kým sa ryža varí, v panvici zohrejeme olej s maslom, pridáme cesnak, cukor, chilli a soľ. Keď sa cesnak začne karamelizovať, vložíme aj krevety a spolu pár minút restujeme. Odstavíme z plameňa a na záver pokvapkáme šťavou z citróna a nastrúhame citrónovú kôru.
Uvarenú ryžu premiešame s čerstvým hráškom a rapíkatým zelerom. Na tanier dáme ryžu a obložíme šťavnatými krevetami. Môžeme ešte dosoliť, prípadne pridať olivový olej na dochutenie.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
EviCZka ~ 12. jún 2013 - 9:58
mňáááám :-)