Fazuľové karbonátky môžem len doporučiť všetkým tým, čo nemusia mať každý deň mäso. Jedlo je to celkom lacné, sýte a chutné.

Z tejto dávky mi vyšlo 8 šikovných kúskov karbonátkov.

Fazuľové karbonátky

Postup je veľmi jednoduchý. Na prípravu použijeme červené fazule z konzervy, stačí 400g plechovka. Fazule cez sitko prepláchneme vodou. Do mixéra s nožíkmi nasypeme hrnček ovsených vločiek a trochu ich rozsekáme. Použiť môžeme aj lámané ovsené vločky. K vločkám pridáme fazule, jedno vajce, cesnak, kúsok cibule, jednu na hrubo postrúhanú mrkvu a očistené šampiňóny. Ochutíme soľou, majoránkou a mletým čiernym korením. Zapneme mixér a všetko rozsekáme. Vznikne nám zmes, ako na klasické karbonátky.

Zapneme rúru na 230 stupňov. Než sa rozohreje, rukami po kúskoch odoberáme z hmoty a vyformujeme karbonátky, ktoré pokladáme na papier na plechu. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme do rúry piecť.

Najskôr na desať minút, potom ich otočíme a už stačí len päť minút, aby sa nevysušili. Vyprážať ich môžete aj na panvici, ak vám to viac vyhovuje.

Tieto fazuľové karbonátky sú krásne šťavnaté a veľmi chutné. Môžete ich napríklad vložiť do žemle, ozdobiť a máte super bezmäsý hamburger :-)

Tak skúste a dajte vedieť, ako chutilo :-)

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa