Bezmäsité fašírky z čerstvého rezaného kelu, ktoré máme najradšej so zemiakovou kašou. Ak by náhodou niekomu chýbala v nich vôňa mäsa, kľudne pridajte kus na kocky pokrájanej vyškvarenej údenej slaniny. Nám veľmi nechýba.

Jedlo je to jedlo sýte, lacné, aj keď trošku pracnejšie. Ak ho však pripravíte s láskou, bude to pre vás potešenie :-)

Kelové fašírky

Suroviny

 

1200

g kel

20

g soľ

100

g cibuľa

10

g cesnak

3

ks vajce

3

ks pečivo

150

g strúhanka

200

ml olej

Rožky (staršie) namočíme na chvíľku do vody, poriadne ich vyžmýkame a dáme do misky. Pridáme na jemno nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak a vajíčka. Jemne osolíme a všetko spolu premiešame.

Hlávku kelu pokrájame na malé rezance a pripravíme na pare do polomäkka. Ak nemáte parný hrniec, obvarte ich v horúcej vode. Listy necháme vychladnúť a poriadne ich v dlaniach vyžmýkame. Pridáme ich do vajíčkovej zmesi a premiešame. Ak máte zmes riedku, prisypte trošku strúhanky, ale nie veľa, aby fašírky neboli tvrdé.

Vytvarujeme hrubšie placky, obalíme ich v strúhanke a kelové fašírky vysmažíme v horúcom oleji.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa