Kurací popkorn

emko ~ 12. jún 2013 - 11:03

Kura na tento spôsob máme veľmi radi. Je to rýchle, šťavnaté a veľmi jednoduché. Môžete použiť kuracie prsia, alebo vykostené kuracie stehná. Mäso len nakrájajte na maličké kocky, obalte, vysmažte a namočte.

Rozpis je na kilo kuracieho mäsa.

Suroviny
Omáčka na namáčanie:
 
 
2
PL
1
PL
2
PL
200
ml
Zmes na obaľovanie:
 
 
1
šálka
1
šálka
Ostatné:
 
 
1000
g
300
ml

Do vody pridáme sójovú omáčku, vinný ocot, paradajkový pretlak, prisypeme kryštálový cukor a škrob. Pripravenú zmes vlejeme do hlbšej panvice a varíme do zhustnutia. Potom pridáme olej a ešte chvíľu povaríme. Omáčku pred podávaním dochutíme nadrobno posekanou cibuľou a cesnakom.

Pripravíme si zmes na obaľovanie. Všetko zmiešame a pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia, alebo stehná.

Do menšieho hrnca dáme rozpáliť väčšie množstvo oleja a po menších porciách prudko vysmažíme.

Takto vysmažené kuracie kúsky namočíme do omáčky.

Podávame s ryžou.

Komentáre

jerica ~ 12. jún 2013 - 12:24

pre mňa ako vyšité , to je super rýchle , ďaľšia perfektná ponuka :-) neodolám tvojim receptom :-)
pekný deň:-) ešte krajší týždeň:-)

0

bobka07 ~ 16. jún 2013 - 4:37

Vyborny recept, nieco zasa nove. Musim sa priznat, ze dnes som si tuto pochutku pripravila, teda len sama pre seba a kedze si musim davat pozor na kalorie, trosku som recept zmenila a to tak, ze masko
som pokrajala na drobne kusky, posypala grilovacim korenim,
nevysmazala som, ale som ich opiekla len tak narychlo a ostatne vsetko bolo tak, ako v recepte. Dakujem, kuraci popkorn chutil vynikajuco.

0

svetlany40 ~ 17. október 2014 - 3:09

Pripravila som tieto prsia dnes na veceru , boli vynikajuce , lahodne . Asi som trosku viac zredukovala stavu a uz som nedorabala , mohla som to vyriesit tak , zeby som pouzila menej maska..... juuuj hlava pomazana .
Velmi rada som odskusala tento recept a uz teraz viem , ze ho budem robiavat v buducnosti , len menej zredukujem . Tak sa tesim z toho .

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj