- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Upiecť dobre kura tiež nie je také jednoduché, ako sa zdá. Zvlášť, keď chcete mať celú kožu pekne do chrumkava upečenú a kuriatko šťavnaté. Dôležité je kura pred pečením vopred nasoliť na pár hodín.
Suroviny
Kategórie
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
Patricionella ~ 21. máj 2020 - 4:20
Čo všetko sa môže použiť ako sklený špic? už som videla použiť plechovku, ale neverím povrchovej úprave... nejaký pevnejší pohár, podliať vodou...to by šlo? pri zaváraní sklených pohárov dávam utierku...ale pri kurati, by všetka tá super šťava šla preč... google neporadil...stojany boli skôr kovové, keramické... fakt neviem kde zohnať sklenený špic :) ešte ma napadlo vytvoriť niečo z alobalu.... poprípade potiahnuť alobalom pohár...
emko ~ 23. máj 2020 - 13:02
In reply to Čo všetko sa môže použiť ako by Patricionella
Tak ten kov, alebo keramika neznie zle. Nemusí byť stojan nutne len zo skla... ALebo môžeš skúsiť jednoduchý experiment a upiecť kura v soľnej kruste. Vtedy je tiež náramne šťavnaté, len tá kôrka nie je moc chrumkavá :/
kvetinka ~ 6. jún 2017 - 13:35
Prosím Vás čo je myslené tým korením na kura. Čo obsahuje?
emko ~ 8. jún 2017 - 11:38
In reply to Tánička prosím Vás čo je by kvetinka
Korenie na kura si môžeš namiešať sama, alebo kúpiť. Základom je vždy mletá červená paprika, prípadne trocha kurkumy - dajú kuraťu peknú farbu. No a ďalej, cibuľový, cesnakový a horčičný prášok, trocha rasce, samozrejme čierne korenie, alebo štipka chilli a hodí sa nejaká bylinka - tymián, oregáno, šalvia :)