Upiecť dobre kura tiež nie je také jednoduché, ako sa zdá. Zvlášť, keď chcete mať celú kožu pekne do chrumkava upečenú a kuriatko šťavnaté. Dôležité je kura pred pečením vopred nasoliť na pár hodín.

Pečené kura

Suroviny

 

Kura necháme aspoň dve hodiny vopred nasolené a potreté korením oddychovať. Potom ho jednoducho nastokneme na sklený špic, vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme asi hodinu.

Pri pečení nemusíme podlievať. Takto upečené kura chutí ako z grilu.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil kvetinka
~ 06.06.2017 - 11:35
Prosím Vás čo je myslené tým korením na kura. Čo obsahuje?
Zobraziť profil emko
~ 08.06.2017 - 09:38
Korenie na kura si môžeš namiešať sama, alebo kúpiť. Základom je vždy mletá červená paprika, prípadne trocha kurkumy - dajú kuraťu peknú farbu. No a ďalej, cibuľový, cesnakový a horčičný prášok, trocha rasce, samozrejme čierne korenie, alebo štipka chilli a hodí sa nejaká bylinka - tymián, oregáno, šalvia :)
Zobraziť profil Patricionella
~ 21.05.2020 - 14:20
Čo všetko sa môže použiť ako sklený špic? už som videla použiť plechovku, ale neverím povrchovej úprave... nejaký pevnejší pohár, podliať vodou...to by šlo? pri zaváraní sklených pohárov dávam utierku...ale pri kurati, by všetka tá super šťava šla preč... google neporadil...stojany boli skôr kovové, keramické... fakt neviem kde zohnať sklenený špic :) ešte ma napadlo vytvoriť niečo z alobalu.... poprípade potiahnuť alobalom pohár...
Zobraziť profil emko
~ 23.05.2020 - 11:02
Tak ten kov, alebo keramika neznie zle. Nemusí byť stojan nutne len zo skla... ALebo môžeš skúsiť jednoduchý experiment a upiecť kura v soľnej kruste. Vtedy je tiež náramne šťavnaté, len tá kôrka nie je moc chrumkavá :/