Upiecť dobre kura tiež nie je také jednoduché, ako sa zdá. Zvlášť, keď chcete mať celú kožu pekne do chrumkava upečenú a kuriatko šťavnaté. Dôležité je kura pred pečením vopred nasoliť na pár hodín.

Pečené kura

Suroviny

 

Kura necháme aspoň dve hodiny vopred nasolené a potreté korením oddychovať. Potom ho jednoducho nastokneme na sklený špic, vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme asi hodinu.

Pri pečení nemusíme podlievať. Takto upečené kura chutí ako z grilu.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil kvetinka
~ 06.06.2017 - 11:35
Prosím Vás čo je myslené tým korením na kura. Čo obsahuje?
Zobraziť profil emko
~ 08.06.2017 - 09:38
Korenie na kura si môžeš namiešať sama, alebo kúpiť. Základom je vždy mletá červená paprika, prípadne trocha kurkumy - dajú kuraťu peknú farbu. No a ďalej, cibuľový, cesnakový a horčičný prášok, trocha rasce, samozrejme čierne korenie, alebo štipka chilli a hodí sa nejaká bylinka - tymián, oregáno, šalvia :)