Často robievam tresku v majonéze, takú fajnovú domácu, ktorá mi pripomína tresku spred mnohých rokov. Takú, akú predávali kedysi na rohu v mliečnom bare a ja som si ju kupovala s dvoma rožkami na desiatu do práce.
Dnes som skúsila na ten istý spôsob pripraviť lososa. Pekné kusy lososa dcéra pripravila pre rodinu a ja som si na šalát vzala všetky odrezané kúsky.
Tento šalát je dobré nechať pár hodín odležať v chladničke.

Losos v majonéze

Suroviny

Najskôr nalejeme do hrnca vodu s octom, pridáme koreniny, osolíme a vložíme do nej kúsky ryby (môžete použiť lososa, alebo aj tresku). Ak máte radi v treske mrkvu (ja nie) tak dajte do hrnca variť aj kúsky mrkvy. Pomalým tiahnutím lososa v náleve povarte. Ale skutočne na najmenšom plameni, aby voda skoro vôbec nevrela, len hrncom občas pohýbte. Takto varte lososa asi 20 minút. Nerozpadne sa, udrží tvar a naberie do seba všetky chute. Potom lososa zlejte cez sitko.

Očistenú cibuľu nakrájajte čo najjemnejšie. Sterilizované uhorky nastrúhajte na celkom jemno.

Vychladnuté kúsky lososa dajte bez korenín do misky. Pridajte cibuľu, uhorky a nasekaný kôpor. (ak ho nemáte radi, nedávajte). Všetko spolu premiešajte a ak je losos veľmi suchý, prilejte trocha nálevu z uhoriek.

Pridajte majonézu, premiešajte a podľa svojej chuti dochuťte. Ja som nemusela, lebo moridlo, v ktorom sa ryby varili bol dobre dochutený aj nálev z uhoriek mal sladko-kyslú chuť. Zvyčajne sa tento šalát dochucuje mletým čiernym korením, citrónom, práškovým cukrom, soľou a kvapkou worcesteru.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Simendly
~ 23.01.2015 - 16:31

Úžasné... ďakujem za recept... a za spústu ďalších, ktoré som už považovala za stratené... Som rada, že som na Vaše recepty natrafila

Zobraziť profil Táňa
~ 23.01.2015 - 19:04

Hlavne že si našla :-) a ďakujem aj ja

Zobraziť profil kimlo
~ 10.02.2015 - 11:18

A recept na tú tresku by nebol? :-)

Zobraziť profil womAnka
~ 10.02.2015 - 14:43

je to aj v recepte napísané...stačí vymeniť "mäso" :)