- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Treska v majonéze je retro klasika, ktorú si pravidelne doma doprajeme. Samozrejme poctivá domáca.
V tomto recepte je vlastne obdoba tresky v majonéze, ale použijeme lososa. Príde vhod ak kúpime väčší kus lososa, pekné hrubšie kúsky si necháme na steaky a nižšie odrezky si odložíme na tento výborný rybací šalát.
Príprava je jednoduchá a pomerne rýchla. Ale určite nezabudnite nechať šalát pár hodín odležať v chladničke, aby sa chute prepojili.
Najskôr nalejeme do hrnca vodu s octom, pridáme koreniny, osolíme a vložíme do nej kúsky ryby. Pomalým tiahnutím lososa v náleve povaríme. Ale skutočne na najmenšom plameni, aby voda skoro vôbec nevrela. Takto varíme lososa asi 20 minút. Nerozpadne sa, udrží tvar a naberie do seba všetky chute. Potom lososa zlejeme cez sitko.
Komentáre
Simendly ~ 23. január 2015 - 5:31
Úžasné... ďakujem za recept... a za spústu ďalších, ktoré som už považovala za stratené... Som rada, že som na Vaše recepty natrafila