Treska v majonéze je retro klasika, ktorú si pravidelne doma doprajeme. Samozrejme poctivá domáca.
V tomto recepte je vlastne obdoba tresky v majonéze, ale použijeme lososa. Príde vhod ak kúpime väčší kus lososa, pekné hrubšie kúsky si necháme na steaky a nižšie odrezky si odložíme na tento výborný rybací šalát.

Príprava je jednoduchá a pomerne rýchla. Ale určite nezabudnite nechať šalát pár hodín odležať v chladničke, aby sa chute prepojili.

Losos v majonéze

Suroviny

Najskôr nalejeme do hrnca vodu s octom, pridáme koreniny, osolíme a vložíme do nej kúsky ryby. Pomalým tiahnutím lososa v náleve povaríme. Ale skutočne na najmenšom plameni, aby voda skoro vôbec nevrela. Takto varíme lososa asi 20 minút. Nerozpadne sa, udrží tvar a naberie do seba všetky chute. Potom lososa zlejeme cez sitko.

Očistenú cibuľu nakrájame čo najjemnejšie. Sterilizované uhorky nastrúhame na celkom jemno.

Vychladnuté kúsky lososa dáme bez korenín do misky. Pridáme cibuľu, uhorky a nasekaný kôpor. Všetko spolu premiešame. Konzistenciu môžeme doladiť pridaním trochy nálevu z uhoriek.

Pridáme majonézu, premiešame a ak treba, dochutíme mletým čiernym korením, citrónom, práškovým cukrom, soľou, alebo kvapkou worcesteru.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Simendly
~ 23.01.2015 - 16:31

Úžasné... ďakujem za recept... a za spústu ďalších, ktoré som už považovala za stratené... Som rada, že som na Vaše recepty natrafila