uhorka sterilizovaná

Vajíčkový šalát patril ku klasikám v mliečnych baroch. Kupovali sme ho s čerstvými…

Parížsky šalát s čerstvým pečivom je stará dobrá retro pochúťka.

Recept je na necelé dve kila šalátu, ale nebojte sa, nie je toho…

Zemiakový šalát s majonézou pozná asi každý z vás. Na jeho príprave nie je nič zložité.
Šalát nerobím veľmi často, ale na sviatky…

Tento šalát na chlebíčky je niečo medzi parížskym a vlašským šalátom. S ničím…

Recept je to veľmi jednoduchý, minútka. Niekto toto jedlo volá aj Fraštacká pochúťka. Zajedá sa chlebíkom a zapíja pivom, alebo vínom.…

Stroganov je populárny, pôvodom ruský pokrm, pripravený z kvalitného hovädzieho mäsa s omáčkou z uhoriek, húb a cibule. Pôvodne sa mäso…

Rýchlovka z odležanej roštenky, podávaná s tatarkou a pečivom. Alebo tiež v zemiakovej placke. Najlepšie na tejto roštenke je, že si ju…

Tento recept je zjednodušenou verziou originálu. Bravčové stehno by sa malo prešpikovať mrkvou, údeninou a sterilizovanou uhorkou. Nie…

Overená klasika. Hovädzia znojemská je vlastne dusené hovädzie mäso na slanine a cibuli s kyslými uhorkami. Podáva sa väčšinou s ryžou,…

Hovädzie závitky plnené údeninou, vajíčkom, uhorkou a cibuľou, dusené na cibuľovo-slaninovom základe, podávané s ryžou. Jednoducho jedlo…

Najskôr to bol len zažltnutý kúsok novinového výstrižku, založeného v starej knihe z antikvariátu. Aj keď táto "Učebnice vaření" vydaná…

Šaláty sú neodmysliteľnou súčasťou studenej kuchyne. Hlavne u nás sa bez poctivých chlebíčkov žiadna oslava neobíde.

Hermelínový…

Rýchle a chutné, aj keď vzhľadovo možno nič moc :)

Mäso na tento recept používame bravčové, stačí štyri plátky na rezne. Nebalíme…

Treska v majonéze je retro klasika, ktorú si pravidelne doma doprajeme. Samozrejme poctivá domáca.
V tomto recepte je vlastne…

S bratislavským plieckom ste sa možno stretli v závodnej jedálni, no možno nechutilo. Lebo rozvarená zelenina v zrazenej smotanovej…