Zemiakový šalát s majonézou

Zemiakový šalát s majonézou pozná asi každý z vás. Na jeho príprave nie je nič zložité.
Šalát nerobím veľmi často, ale na sviatky vianočné a veľkonočné nesmie na našom stole chýbať. Zemiaky vyberám šalátové typu A, ktoré sa nerozvárajú.
Každá rodina, každý kamarát ktorého poznám, má svoj obľúbený recept.
Recept, ktorý je podľa vás ten najlepší, je väčšinou recept vašej rodiny, alebo ten váš osobný. Sme ľudia ješitní a väčšinou je každý pánom svojej chuti.
1000 |
g | zemiaky |
100 |
g | mrkva |
80 |
g | hrášok čerstvý |
100 |
g | uhorka sterilizovaná |
50 |
g | cibuľa |
250 |
g | majonéza |
30 |
g | cukor mletý (práškový) |
4 |
ks | vajce |
50 |
ml | ocot |
80 |
g | horčica plnotučná |
podľa potreby |
soľ | |
podľa potreby |
korenie čierne mleté | |
2 |
ml | worcester |
Vychladnuté zemiaky uvarené v šupkách nakrájame na maličké hranolčeky, pootočením na kocky, pomocou kolieska na zemiaky.
Pridáme na jemno posolenú nasekanú cibuľku, ktorú sme predtým nasolili, aby zmäkla. Vtedy sa nemusí obvárať v náleve. Pridáme hrášok bez nálevu, na jemno nasekanú uhorku, na tvdro uvarené nakrájané vajcia a mrkvu predtým uvarenú. Ja dávam mrkvu z polievky a keď mám, dám aj kúsok zeleru. Dodá šalátu výraznejšiu chuť.
Komentáre
serpico
09.04.2014 - 14:39
Táňa
09.04.2014 - 16:57
svetlany40
20.03.2015 - 16:04
emko
20.03.2015 - 16:48
Fazula
24.12.2018 - 11:29
emko
02.01.2019 - 17:00