- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Stroganov je populárny, pôvodom ruský pokrm, pripravovaný z kvalitného hovädzieho mäsa s omáčkou z uhoriek, húb a cibule. Pôvodne sa mäso flambovalo vodkou, neskôr koňakom, no vždy sa na záver primiešala krémová smotana.
Táto gurmánska špecialita je dielom kuchára, ktorý pôsobil v jednom ruskom paláci u šľachtickej rodiny Stroganovovcov. Recept bol po prvýkrát publikovaný v kuchárskej knihe už v roku 1861. Čoskoro sa Stroganov rozšíril aj za hranice Ruska — najmä do Francúzska, kde vzniklo viacero variácií tejto skvelej minútky vďaka obmene ingrediencií. Tak skúste túto verziu. V recepte Stroganov môžete použiť aj roštenec namiesto sviečkovice, len mäso chvíľku poduste, aby bolo mäkké.
Suroviny
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach: