- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Stroganov je populárny, pôvodom ruský pokrm, pripravený z kvalitného hovädzieho mäsa s omáčkou z uhoriek, húb a cibule. Pôvodne sa mäso flambovalo vodkou, neskôr koňakom, ale vždy sa ku koncu primiešala krémová smotana.
Táto gurmánska špecialita je dielom kuchára, ktorý varil v jednom ruskom paláci pre šľachtickú rodinu Stroganov. Recept bol publikovaný prvýkrát v kuchárke už v roku 1861. Čoskoro sa Stroganov rozšíril aj mimo hraníc Ruska. Hlavne do Francúzska, kde obmieňaním rôznych ingrediencií vzniklo viacero variant tejto skvelej minútky.
V recepte Stroganov môžete použiť aj roštenec namiesto sviečkovice, len mäso chvíľku poduste, aby bolo mäkké.
Suroviny
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach: