horčica plnotučná

Fenomén českej kuchyne vždy bola, je a bude sviečková na smotane. Príprava tejto delikatesy však vyžaduje trpezlivosť a lásku k vareniu…

Jednoduché, rýchle, chutné. Ešte k tomu aj lacné :) Keď kuraciu pečeň na tento spôsob ochutnáte, už…

Fašírky, u nás na Záhorí podávané klasicky so šmyklavým šalátom sú jednoduché a…

Najlepšie slovenské hamburgery!
Tradičné prvomájové cigánske pečienky robievame nielen v deň sviatku práce, ale veľmi často.…

Francúzske zemiaky sú paradoxne slovenská klasika. A asi len Francúzi nevedia o aké jedlo ide :-)
Najlepšie francúzske zemiaky sú…

Vajíčkový šalát patril ku klasikám v mliečnych baroch. Kupovali sme ho s čerstvými…

Zemiakový šalát s majonézou pozná asi každý z vás. Na jeho príprave nie je nič zložité.
Šalát nerobím veľmi často, ale na sviatky…

Veľa začiatočníkov si netrúfne na hovädzie dusené mäso. Boja sa, že bude mäso tvrdé, alebo omáčka mdlá.

Moja mama robila…

Keď sedliacka, tak poriadny tristo gramový flák mäsa, kopa šťavnatej cibule a pečeného cesnaku, slanina a klobása. To všetko zaliate…

Recept je to veľmi jednoduchý, minútka. Niekto toto jedlo volá aj Fraštacká pochúťka. Zajedá sa chlebíkom a zapíja pivom, alebo vínom.…

Šťavnaté a voňavé kuracie stehná pripravené na jednej panvici. Je to výborná rýchla večera. Ak máte kuracie krídla, môžete použiť aj tie…

Túto našu obľúbenú sekanú robievam z chudého bravčového bôčika. Pečiem ju na väčšom množstve cibule, potretú horčicou.
Je to…

Overená klasika. Hovädzia znojemská je vlastne dusené hovädzie mäso na slanine a cibuli s kyslými uhorkami. Podáva sa väčšinou s ryžou,…

Hovädzie závitky plnené údeninou, vajíčkom, uhorkou a cibuľou, dusené na cibuľovo-slaninovom základe, podávané s ryžou. Jednoducho jedlo…

Rýchle a chutné, aj keď vzhľadovo možno nič moc :)

Mäso na tento recept používame bravčové, stačí štyri plátky na rezne. Nebalíme…

Keď máme čerstvé oškvarky, musí byť okrem pagáčikov aj pomazánka na chlebík. Ja ju robím len jednoduchú, takú ako robievala naša mama,…

Záhorácke šnicle nie sú možno pre niekoho nič svetoborné, ale tá chuť a vôňa! Pri každom rodinnom stretnutí sa ich vysmažilo a zjedlo za…

"Najchutnejší múčnik je poriadna šnicla" vravievalo sa u nás v rodine :) Tento recept je moje malé vylepšenie klasického rezňa. Takéto…

Výborná marináda na kuracie krídelká grilované vonku v prírode, ak dá počasie. Inak samozrejme doma v rúre, alebo na grilovacej platni…