- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Rýchle a chutné, aj keď vzhľadovo možno nič moc :)
Mäso na tento recept používame bravčové, stačí štyri plátky na rezne. Nebalíme klasické vtáčiky - preto sa hovorí že sú rozlietané, čo však nič na ich chuti neuberie. Podávam klasicky s ryžou.
Mäso nakrájané na rezne naklepeme, osolíme, posypeme mletým čiernym korením, jemne potrieme horčicou a z oboch strán na oleji opečieme. Opečené mäso na chvíľku odložíme bokom a zakryjeme. Vo výpeku poriadne zo zlatova orestujeme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme nakrájanú slaninku a opečieme ju na cibuli.
Pridáme múku a tiež ju poriadne orestujeme. Zalejeme vodou, alebo vývarom (asi pol litra) a metličkou prešľaháme, pokým sa omáčka neprevarí. Potom do nej vložíme nazad mäso, zakryjeme a pod pokrievkou pomaly podusíme do mäkka. Medzitým uvaríme na tvrdo jedno vajce, ktoré nasekáme na kocky a tiež jednu väčšiu uhorku. Toto vložíme pred koncom do omáčky a ešte krátko povaríme.