Rozlietané vtáčiky

emko ~ 16. február 2014 - 9:55

Rýchle a chutné, aj keď vzhľadovo možno nič moc :)

Mäso na tento recept používame bravčové, stačí štyri plátky na rezne. Nebalíme klasické vtáčiky - preto sa hovorí že sú rozlietané, čo však nič na ich chuti neuberie. Podávam klasicky s ryžou.

Suroviny

Mäso nakrájané na rezne naklepeme, osolíme, posypeme mletým čiernym korením, jemne potrieme horčicou a z oboch strán na oleji opečieme. Opečené mäso na chvíľku odložíme bokom a zakryjeme. Vo výpeku poriadne zo zlatova orestujeme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme nakrájanú slaninku a opečieme ju na cibuli.

Pridáme múku a tiež ju poriadne orestujeme. Zalejeme vodou, alebo vývarom (asi pol litra) a metličkou prešľaháme, pokým sa omáčka neprevarí. Potom do nej vložíme nazad mäso, zakryjeme a pod pokrievkou pomaly podusíme do mäkka. Medzitým uvaríme na tvrdo jedno vajce, ktoré nasekáme na kocky a tiež jednu väčšiu uhorku. Toto vložíme pred koncom do omáčky a ešte krátko povaríme.

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj